fbpx
PIramide u Egiptu

Letovanje

Egipat

Egpat je smešten na severoistočnom uglu Afrike.  Dom je jedne od najranijih i najvećih svetskih civilizacija na svetu.  Sa populacijom koja se procenjuje na više od 99 miliona, to je najmnogoljudnija zemlja u arapskom svetu i treća po broju stanovnika nacija u Africi.

Većina ekonomskih aktivnosti odvija se duž doline reke Nil. Ona predstavljan najdužu reku na svetu i oko nje se nalazi mali deo obradive zemlje.  Turizam, poljoprivreda i proizvodnja su važne industrije. Društvene i političke neizvesnosti negativno su uticale na ekonomiju Egipta, usporavajući strane investicije i industrije kao što je turizam.

Kairo je glavni i najveći grad u Africi i na Bliskom istoku. Na otpririlike 45 km istočno od Kaira, na pustinjskom delu jednakom veličini Singapura,  gradi  se ogromna „nova administrativna prestonica“, čije ime još nije poznato.

Kompleks piramida u Gizi se nalazi na samo 13 km od Kaira i može se videti čak i iz grada! Piramide i Velika sfinga su deo nekropole u ​​Gizi. Velika piramida je najviša piramida i izgrađena je u Starom Egiptu oko 2650. godine pre nove ere.

Egipat letovanje 2024- ne propustite jedinstvenu priliku da obidjete ovu zemlju 

Šarm El Šeik na Sinajskom poluostrvu i Hurgada su jedna  od najpopularnijih turističkih odmarališta Egipta. Odmarališta izlaze na Crveno more i poznata su po svojim veličanstvenim lokacijama za ronjenje i zapanjujućim peščanim plažama.

Najpovoljnije letovanje u Egipat sa AQUA TRAVEL-om je najbolji način da provedete odmor  2024.