Poljska

Poljska je srednjeevropska država, smeštena između ruske Kalinjgradske oblasti, Litvanije, Belorusije, Ukrajine, Slovačke, Češke i Nemačke, a na severu izlazi na obale Baltičkog mora. Glavni grad je Varšava, dok su drugi veći gradski centri Krakov, Lođ, Vroclav, Poznanj, Gdanjsk, Šćećin.

Naša turistička agencija vodi vas  u Poljsku i to u kraljevski  Krakov – nezvaničnu kulturnu prestonicu Poljske sa čuvenim Vavelom, simbolom grada Vavelskim zmajem i starim jezgrom grada uvrštenih u Uneskovu listu svetsle kulturne baštine davne 1978 godine, grad studenata, grad gotike i renesanse i jedan od retkih gradova koji je  sačuvan baš onakav kakav je bio pre više vekova. Takođe vodimo vas u modernu administrativnu  prestonicu  Varšavu – grad sa kratkom ali izrazito burnom istorijom koji se kao feniks iznova rodio i razvio u još veću, lepšu, blistaviju  i savremenu svetsku metropolu, grad starog i novog, grad u kom se bol i lepota mešaju na onaj jedinstven, slovenski način, nama tako dobro poznat…  Sa nama upoznajte Vroclav – grad kulture za 2016 godinu i grad patuljaka koji zbog velikog broja mostova i reka nazivaju i Poljskom Venecijom…

Pravo je vreme da otkrijete bisere poljskog turizma i pođete sa nama na neku od uzbudljivih i interesantnih city tura sa polascima preko cele godine i to po veoma pristupačnim, takoreći HIT cenama.

U okviru naših aranžmana koji obuhvataju najpopularnije znamenitosti Poljske, obići ćemo:

Palatu Vilanov u Varšavi, rezidenciju kralja Jana III Sobieskog izgrađenu u 17 veku po projektu Italijanskog arhitekte Agostina Locia. Ima nešto u dvorcima što u isto vreme izaziva strahopoštovanje i budi onu nežnu stranu u nama. Ako poželite da posetite neki dvorac, Poljska je zasigurno destinacija koju vam preporučujemo

Rudnik soli u mestu Vielička (Wieliczka) – jedan od najstarijih rudnika u Evropi gde ćete mati prilike da se spustite čak 125 metara ispod nivoa zemlje i krećete se dvoranama i hodnicima preuređenim za turiste a potom vratite pravim rudarskim liftom.

Spomenik najomiljenijeg poljskog nacionalnog pesnika Adama Mickieviča u Krakovu i Varšavi, tradicionalno mesto okupljanja domaćina ali i turista koji dolaze u sve većem broju;

Čuveni Vavel u Krakovu sačuvan u autentičnom izdanju od pre više vekova na kom se nalazi kraljevski dvorac mesto boravka svih vladara još iz 11 veka i kraljevska katedrala – majka svih crkava i jedna od najvažnijih poljskih eparhija, mesto krunisanja svih poljskih kraljeva još od 14 veka.

Zloglasni Aušvic i Birkenau, memorijalni centar i mesto stradanja milionske populacije Jevreja i drugih nacija na izuzetno tragičan način.

Baziliku Svete Marije u Krakovu koja predstavlja harmoničnu kombinaciju tri arhitektonska stila: impresivne gotike, raskošnog baroka i prefinjene renesanse. Sa  najvišeg tornja  Marijacke katedrala svakoga dana u 12 h oglašava se trubač tužnom isprekidanom melodijom.

Dvorac Ksiaz u Valbrihu nadomak Vroclava, poznat kao biser donje Šleske koji datira još iz 13 veka. Kroz vekove je više puta rušen i ponovo izgrađivan.

Gradove Lođ i Klodcko, i još mnogo, mnogo toga…

Šarmantan Krakov će impresionirati ljubitelje antike. Glavni gradski trg – čuveni Rinek, mali Rinek, kraljevska katedrala Svetog Stanislava i Vaclava, kraljevski dvorac i Vavelski zmaj – simbol grada koji s vremena na vreme izbacuje vatru,reka Visla i vožnja izletničkim brodićima sa upoznavanjem  grada sa vode,dnevni  izleti na Vislinom keju uz prisustvo labudova i uživanje u prirodi,  obilazak starog jezgra grada  vožnjom fijakerima, obilazak gradskih znamenitosti  i Šindlerove fabrike izletničkim automobilima, obilazak Rine  toranj Ratuši, Biskupska palata, Jagelonski univerzitet – drugi po starosti u Evropi, Jevrejska četvrt Kažimjerž, jevrejski geto,  ozloglašeni logor smrti “Aušvic”, čuveni rudnik  soli Velička – neka su od mesta koja ne treba zaboraviti tokom posete ovog legendarnog grada.

Deca i svi  ljubitelji adrenalina će biti oduševljeni nezaboravnim Krakovskim akvaparkom. Gosti mogu u potpunosti uživati u ogromnim vodenim slapovima i vrtoglavim krivinama, bazenima sa kristalno čistom vodom, prijatnim đakuzijima za zaljubljene parove i mladence.

Obradujte sebe i svoje najmlađe ekskurzijom po prelepom zološkom vrtu u Evropi, gde živi više od 250 vrsta životinja. Među njima su žirafe, zebre, medvedi, jeleni, slonovi, tigrovi, tamarini, šimpanze, surikati i lemuri. Ovde se vaši najmladji  mogu upoznati sa svim likovima popularnog crtanog filma “Madagaskar”. Životinje, kao i obično, iznenađuju i zabavljaju posetioce sa svojim smešnim ludorijama. Nezaboravan pogled zoološkog vrta je kolonija ljubičastih flaminga, koja izdaleka izgleda kao ogromno polje šećerne vune.

Putovanje u Poljsku autobusom je prelep poklon voljenima i bližnjima za Uskrs, Prvi Maj, Dan Zaljubljenih, rođendan ili godišnjicu. Prijateljski tim profesionalaca će vam pomoći da izaberete putovanje u Poljsku shodno vašem budžetu i vremenu.

sjajna ponuda

Krakov, Poljska - Uskrs i Prvi maj - AquaTravel.rs

Krakov - 2 noćenja

Vroclav, Poljska

Vroclav - 2 noćenja