fbpx
Putovanje na Tasos

NAJPOVOLJNIJI ARANŽMANI U REGIONU!

Okovano istorijom i tradicijom, ostrvo Tasos očarava posetioce svojim prirodnim lepotama. Bujne šume borova i jela i područja na kojima se uzgajaju masline, pokrivaju celu površinu ostrva a živopisni gradići i sela se ređaju u nizu jedno za drugim. Plaže su lepe i čiste, a njene kristalne vode vas prosto pozivaju da uživate u moru.

Letovanje na Tasosu, je sve što treba onima koji traže mir i tišinu. Sa kopna se na ostrvo može doći samo trajektom i to iz mesta Keramoti i Kavala. Ostrvo Tasos je pristupačno cele godine, pa čak i zimi, a nazivaju ga još i smaragdno ostrvo.

Najzelenije grčko ostrvo je kombinacija guste borove šume i maslinjaka, vode izuzetne čistoće, peščanih i stenovitih plaža, litica i skrivenih pećina, ukusnog vina, borovog meda i devičanskog masliinovog ulja, kao i mnogobrojinih arheoloških nalazišta. Tasos je ostrvo koje se voli, a ono što doživite na Tasosu, ostaje u nezaboravnom sećanju.

Tasos je najsevernije Grčko ostrvo s pravom nazivano – „Zeleni dijamant Egeja“ i „Šuma koja pliva“. Iako samo 90 km u obimu, ovo ostrvo pruža brojne sadržaje za vaš idealan odmor. Počevši od glavnog grada Limenasa na severu pa do Potosa na jugu, brojne uvalice i plažice oduševiće vas svojim tirkiznim morem, peščanim plažama i bujnim zelenilom. Brojna manja mestašca u unutrašnjosti ostrva osvojiće vas svojim šarmom i upoznaće vas sa tradiciijom ostrva. Usput možete obići manastire kao i fabriku maslina. Lokalnih specijaliteta ima dosta ali najvažniji lokalni proizvodi su masline i med visokog kvaliteta. Najlepše su svakako plaže, kojih ovde ima mnogo, a nezaobilazne su Makriamos, Paradiso, Golden beach, Aliki plaža bliznakinja, Mermerna plaža …