Apartmani u Platamonu

Platamon još jedan od dragulja Pierijske oblasti i ovog leta našao se u ponudi naše agencije. Smešteno između Leptokarije i Nei Porija, ovo turističko naselje je poznato po svojim plažama, brojnim tavernama i suvenirnicama. Odatle se pruža najbolji pogled na Olimp, ova veličanstvenu planina se može praktično videti iz bilo kog dela Platamona. Zaštitni znak ovog mesta je čuvena Platamonska trvrdjava koja datira iz XIII veka. Duž šetališta, prostire se gradska plaža, a malo izvan i velika plaža koja se nastavlja na mesto Nei Pori. Platamon predstavlja porodično letovalište u podnožju Olimpa na oko 90 km od Soluna, u Pierijskoj oblasti ispod Paralije i Leptokarije i na 1,5 km pre Nei Porija. Platamon je poput pravog malenog grada. Poseduje svoju luku, trg, glavnu ulicu, šetalište uz more, a posetiocima je posebno atraktivan zamak  koji dominira čitavim mestom. To je Vizantijski zamak iz 13. veka, strateški pozicioniran na putu iz Tesalije ka Makedoniji na ulazu u klisuru Tempi.

U blizini se nalazi tradiiconalno grčko selo Stari Pantelejmon (Palios Panteleimonas) koje obavezno treba posetiti. Sam Platamon ima dosta zelenila pa mnogi smatraju da  je i ime dobio po drvetu platana, koga ovde ima u izobilju dok po drugom predanju njegov naziv potiče od reči Platamona (široka stena koja izranja iz mora). Mesto je poznato i po brojnim izvorima, sa kojih dolazi planinska voda sa Olimpa, koja je zdrava za piće.

Ovo je vrlo mirno i autentično grčko mesto, sa malim brojem srpskih turista, a brojni turistički i ugostiteljskisi objekti, blagotvorna mediteranska klima i ljubazni meštani su njegove glavne karakteristike. Na glavnom šetalištu koje prolazi kroz mesto, nalaze se brojne prodavnice, kafići, restorani, taverne, butici kao i veći supermarket. Postoje dve glavne plaže u Platamonu, levo i desno od luke. Obe plaže su šljunkovite, uređene, sa dosta barova na plaži u kojima uz piće dobijate ležaljke i suncobrane. Ipak najpopularnija je treća plaža koja počinje u istočnom kraju letovališta i pruža se ka Nei Poriju. Ova plaža je peščana i ima nešto više sadržaja za svoje posetioce.

 

 


 • Vila Ilios

  Vila Ilios nalazi se na 200 metara od plaže i 100 metara od centra letovališta. Platamon je lep gradić, pun zelenila, a i letovalište koje može da se pohvaliti velikim…

 • Sjajna ponuda

  Popust do 30.09.2021.

  Hotel Sun Beach Platamonas

  Hotel Sun Beach Platamonas , pod Olimpom i u srcu jednog od najlepših mestašca Pierije - Platamonu, dizajniran je i uredjen da zadovolji ukuse i najzahtevnijih gostiju svojim visokim standardima .

  Sjajna ponuda

  Hotel Alkyonis

  Na korak od plaže u Platamonu, hotel Alkyonis svojim posetiocima pruža miran ,tih i opušten odmor. Hotel  ima pažljivo dekorisane  sobe u  toplim bojama kako bi gostima boravak bio i više nego udoban.

  Odlična ponuda

  Platamon

  Hotel Kronos

  Hotel Kronos, okružen prelepim zelenilom, nalazi se u glavnoj ulici  mesta Platamon, udaljen od mora i šljunkovite plaže oko 100 metara. Hotel je potpuno renoviran 2008. godine.