aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Platamon još jedan od dragulja Pierijske oblasti i ovog leta našao se u ponudi naše agencije. Smešteno između Leptokarije i Nei Porija, ovo turističko naselje je poznato po svojim plažama, brojnim tavernama i suvenirnicama. Odatle se pruža najbolji pogled na Olimp, ova veličanstvenu planina se može praktično videti iz bilo kog dela Platamona. Zaštitni znak ovog mesta je čuvena Platamonska trvrdjava koja datira iz XIII veka. Duž šetališta, prostire se gradska plaža, a malo izvan i velika plaža koja se nastavlja na mesto Nei Pori. 

Platamon predstavlja porodično letovalište u podnožju Olimpa na oko 90 km od Soluna, u Pierijskoj oblasti ispod Paralije i Leptokarije i na 1,5 km pre  Nei Porija. Platamon je poput pravog malenog grada. Poseduje svoju luku, trg, glavnu ulicu, šetalište uz more, a posetiocima je posebno atraktivan zamak  koji dominira čitavim mestom. To je Vizantijski zamak iz 13. veka, strateški pozicioniran na putu iz Tesalije ka Makedoniji na ulazu u klisuru Tempi. U blizini se nalazi tradiiconalno grčko selo Stari Pantelejmon (Palios Panteleimonas) koje obavezno treba posetiti.Sam Platamon ima dosta zelenila pa mnogi smatraju da  je i ime dobio  po drvetu platana, koga ovde  ima u izobilju dok  po drugom predanju  njegov naziv potiče od  reči Platamona (široka stena koja izranja iz mora). Mesto je poznato i  po brojnim izvorima, sa kojih dolazi planinska voda sa Olimpa, koja je zdrava za piće.

Ovo je vrlo mirno i autentično grčko mesto, sa malim brojem srpskih turista, a brojni turistički i ugostiteljskisi objekti, blagotvorna mediteranska klima i ljubazni meštani su njegove glavne karakteristike.

Na glavnom šetalištu koje prolazi kroz mesto , nalaze se brojne prodavnice, kafići, restorani,taverne, butici kao i veći supermarket.Postoje dve glavne plaže u Platamonu, levo i desno od luke. Obe plaže su šljunkovite , uredjene, sa dosta beach barova u kojima uz piće dobijate ležaljke i suncobrane. Ipak najpopularnija je treća plaža koja počinje u istočnom kraju letovališta i pruža se ka Nei Poriju. Ova plaža je peščana i ima nešto više sadržaja za svoje posetioce.

 

 

Vila Ilios

Vila Ilios

Vila Ilios nalazi se na 200 metara od plaže i 100 metara od centra letovališta. Platamon je lep gradić, pun zelenila, a i letovalište koje može da se pohvaliti velikim brojem prodavnica, taverni, diskoteka, kafeterija... Vila Ilios, koja je naš predlog u ovom mestu , za vas za leto 2018, ima dvokrevetne i trokrevetne studije od kojih se većina nalazi na prvom spratu. Studije su lepi i prostrani, prijatnog ambijenta. U prizemlju vile nalazi se supermarket Carrefour, tako da se ne morate brinuti gde ćete se snabdevati kad odete na letovanje. Svaki studio ima kompletno opremljenu kuhijnu, TV, kupatilo, balkon...

Hotel Kronos

Hotel Kronos

Hotel Kronos, okružen prelepim zelenilom, nalazi se u glavnoj ulici  mesta Platamon, udaljen od mora i šljunkovite plaže oko stotinak metara. Hotel je potpuno renoviran 2008.-e godine. Hotel poseduje bar, restoran, bar na bazenu, dečije igralište, mini klub, minimarket, menjačnicu, rent-a car, internet, TV, bazen, dečiji bazen, na bazenu suncobrane i ležaljke za goste.  Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sa krevetom na sprat i trokrevetne. Svaka soba ima SAT TV, telefon, sef, mini bar, fen, AC, Internet.    

PRETRAGA ARANŽMANA AQUA TRAVEL