aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Bosna i Hercegovina - od jezera koja izgledaju kao iz fotošopa, do grandiozne arhitekture koja se uzdiže uz brda, preko burne i tragične istorije, pa sve do srdačnih domaćina -  ova zemlja je pravi dragulj Balkana.

Bosna i Hercegovina je možda i najintrigantnija zemlja Balkana u kojoj se prepliću istok i zapad. Rođena je pod okriljem otomanske i austro ugarske istorije, a filtrirana kroz jugoslovenske tragove. Mnogi ovu zemlju i dalje pamte kroz nemili događaj s početka 20.veka, kada se u samom centru glavnog grada Sarajeva desio možda i najpoznatiji atentat koji je označio početak Prvog svetskog rata. Ipak, današnji turisti ovu zemlju doživljavaju kroz srdačnost njenih domaćina, predivne planine, brojne srednjevekovne ruševine, neobične reke, impresivne vodopade i pećine. Sve u ovoj zemlji je neobično – od zapanjujuće reke Une, do snežnih vrhova Dinarskih planina – lepota prirode je izuzetno bogata. Sama arhitektura u zemlji je stvarana pod uticajima mnogobrojnih stilova, kao što su rimski, vizantijski, slovenski i osmanski. Spoj tradicije i modernosti, ali i savršena harmonija sa prirodom su ono što oslikava pejzaž BiH.

Bosna i Hercegovina je dugo ime za zemlju koja se prostire na nešto više od 50.000 km2. Bosna pokriva severni i središnji deo zemlje, čije ime verovatno potiče od reči ‘bosana‘, stare indo-evropske reči koja znači voda. Južni deo antičkog Huma, kojim je vladao Herceg Stjepan (knez Stjepan), kasnije je proglašen Hercegovinom, nakon osvajanja Osmanskog carstva.

Pozivamo Vas da zajedno sa nama upoznate istoriju, kulturu i skrivena blaga ove zemlje, kao i da uživate u sjajnim specijalitetima zbog kojih ćete se rado iznova vraćati.

Između ostalog, naša ponuda za Bosnu i Hercegovinu obuhvata:

Sarajevo – glavni grad Bosne i Hercegovine koji je dobio prilično zloglasni epitet u istoriji 20.veka. Varnica koja je pokrenula događaje koji su doveli do Prvog svetskog rata bio je jedan od najpoznatijih atentata u istoriji Evrope. Ovaj događaj se desio u samom centru grada, na daleko poznatom Latinskom mostu. I pored burne istorije, turisti sve češće nalaze zadivljeni pred veličanstvenom lepotom prirode koje prekriva skoro čitavo Sarajevo. Uprkos događajima iz prošlosti, ovaj grad je i dalje mesto etničke, verske i jezičke raznolikosti – zbog čega se i cela zemlja smatra izuzetno zanimljivom za turiste.

Visoko – smešten je u središnjem delu BiH, na samom ušću reke Fojnice u Bosnu. Ovaj gradić datira još iz 12.veka kada se u njemu nalazila kraljevska rezidencija. To je mesto na kome su krunisani kraljevi, mesto u kome i dalje stoje srednjevekovne zadužbine, ali i mesto koje je možda i najpoznatije po svojim piramidama. Turističkoj ponudi grada Visoko značajno je doprinelo bogatstvo arhitekture, a posebno se ističu Franjevački samostan sa gimnazijom i kapelom, Tabhanska i Bijela džamija, kao i pravoslavna crkva Sv. Prokopije.

Sarajevo i Bosanske piramide

Sarajevo i Bosanske piramide

Ako želite da predahnete od ubrzanog tempa života, upoznajte se sa laganim i opuštajućim ritmom Sarajeva. Gostoljubive i prijatne Sarajlije, šetnja Baščaršijom, čuveni sarajevski ćevapi i ukusne pite ispod sača, baklave, urmašice, ali i tradicionalna bosanska kafa poslužena u fildžanima sa ratlukom, samo su mali deo onoga što ćete doživeti na ovom putovanju, jer prava avantura tek sledi… Jeste li čuli za Bosansku dolinu piramida? Dopustite da Vas upoznamo sa ovim neobičnim građevinama koje se nalaze u mestu Visoko na svega 30-ak kilometara od Sarajeva. Bioenergetske piramide, koje su otkrivene 2005.godine, imaju neverovatne sličnosti sa egipatskim. Brdo Visočica ili kako...

  • Aranžmani
  • Hoteli
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.