fbpx
Letovanje u Nidriju

Nidri – Onazisov raj. Ne propustite priliku da rezervišete apartmane u Nidriju, šarmantnom gradu na jugoistoku Lefkade. Ovaj najpopoularniji turistički centar na ostrvu Lefkada je smešten u prirodnoj luci i okružen bujnim zelenilom. Privlači različite grupe turista, što mlađih, što starijih, porodica sa malom decom, parove kao i one koji putuju sami. Nidri je posebno popularan kod ljubitelja vodenih sportova, pa ako ste oduvek želeli da probate jedrenje na dasci, da se vozite kanuom ili privatnom jedrilicom, da oprobate jet skijanje onda je ovo vaša šansa.

Na 20-ak km od glavnog grada Lefkade smešten je Nidri, najdominantnije turističko mesto na istočnoj obali ostrva. Mesto je veoma živo, sa mnoštvom kafića,  prodavnica, restorana kako internacionalne tako i nacionalne kuhinje. U samoj luci nalazi se statua Aristotela Onazisa okrenuta u pravcu Scorpiosa – njegovog  privatnog ostrva.

Plaže su uglavnom uže i šljunkovite, na pojedinim mestima nasute peskom, kako bi bile prilagođene i najmlađima. Ovde se nalazi i jedina škola ronjenja na ostrvu. Zastupljeni su i brojni drugi sportovi na vodi. Iz Nidrija se posetiocima pruža dosta mogućnosti za izlete i krstarenja do Itake, Scorpiosa, Meganisija, Kefalonije kao i do vodopada Dimosari. Sve ovo i još mnogo toga što Lefkada i Nidri pružaju uzrok je tome da se iz godine u godinu broj turista na ovom ostrvu povećava. Naša preporuka za leto 2023. svakako je da upoznate Jonsku obalu i otkrijete zašto je Onazis baš ovu oblast izabrao za sebe.


  • Lefkada 2023

    Autobuski prevoz / 10 noćenja

    Vila Metropol

    U širem centru turističkog letovališta Nidri, na Lefkadi, smeštena je vila Metropol. Trospratna vila Metropol  u svojoj strukturi ima  dvokrevetne i trokrevetne studije kao i četvorokrevetne apartmane. Studija i apartmani…

  • U ovom mestu nema hotela.