aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Sitonija, kao savršeni spoj prekrasnog mora, prelepih plaža i bujnog zelenila jedna je od veoma traženih destinacija kada je u pitanju Letovanje u Grčkoj. Pogledajte našu ponudu hotelskog smeštaja i komfornih apartmana na Sithoniji za leto 2019 i odaberite najbolje za sebe i svoje najmilije.

Samo srce Halkdikija, koje je dobilo ime po Sitonu, sinu Posejdona, udobno smešteno na tzv. drugom prstu izmedju Atosa i Kasandre, okruženo zalivom Toroneos na istočnoj strani i zalivom Singitik na zapadu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poluostrvo Sitonija čini prelepa obala dužine 500 km. Živopisna mestašca, okružena predivnim uvalama i plažama s jedne strane i prekrasnim borovim šumamama i plantažama maslina sa druge strane prava su oaza mira, spokoja i apsolutnog zadovljstva. Neke od najpoznatijih plaža na Sitoniji su Kardi, Trani Amoudia,Lagomandra i dr. a najpoznatija mesta Sarti, Toronii Nikiti..

Za ljubitelje  prekrasnih plaža, tirkiznog mora , skrivenih uvala ,zelenila, mira i tišine Sitonija je pravi izbor.

Sitonija

Sarti

Na 140 km od Soluna na istočnoj obali Sitonije, nalaze se Sarti, možda jedno od najlepših letovališta u ovoj oblasti. Odmah će vas osvojiti  njegov kosmopolitski šarm, uske uličice  pune taverni, barova, restorana, suvenirnica i raznoraznih prodavnica, s jedne strane a tirkizno plavetnilo i pogled na Atos s druge. Ovo mestašce je okrenuto prema Svetoj Gori ( Atosu) i u potpunosti je podređeno potrebama turista. Samo mesto podeljeno je na stari  i novi deo. Stari koji se nalazi levo  kada gledate ka moru je mnogo urbaniji. Glavno šetalište smešteno je izmedju plaže i brojnih taverni i radnjica. Sve je živo i puno turista. Gradska plaža u Sartiju je duga oko 2 km i u starom delu je odlčno organizovana, beach barovi se nalaze na svakom koraku i plaža je puna suncobrana i ležaljki. U centru mesta se nalazi grdski trg a oko njega i u sporednim ulicama su rasporedjene prodavnice,...

Sitonija

Nikiti

Mesto se proteže duž magistralnog puta, sa obe strane i lagano se spušta ka prelepoj peščanoj plaži i kristalno - plavog mora. Nikiti ima jedini Supermarket Lidl na Sitoniji, što sigurno pomaže njegovoj popularnnosti kod srpskih turista. Sa gornje strane magistrale se nalazi stari deo Nikiti letovališta. U ovom letovalištu postoje još i lekarska ordinacija, bankomat, veliki broj megamarketa, veliki broj apartmana i hotela i predivno sređeno šetalište koje se prostire celom dužinom peskovite plaže. Uz plažu ovde možemo još da spomenemo da se nalazi veliki broj lepih kafića i taverni, ribljih restorana kao i objekata u kojima se prodaje roštilj. Nikiti je daleko čuven grad po proizvodnji meda. Stoga ovde možemo pronaći veliki broj tezgi sa prodajom meda. Zaprašivanje insekata baš zbog ovog razloga je zabranjeno.

Sitonija

Metamorfozis

Ovo seoce nazivaju vazdušna banja broj jedan na Halkidikiju. Borova šuma koje ovde ima u izobilju stvara posebnu mikroklimu ovog mesta. Takođe je izuzetan park u pomešanim mirisima četinara i mora. Metamorfozis je izuzetno malo i mirno mesto a okolni park je sam centar zbivanja. Baš ovde se nalazi veliki broj kafića i restorana. Ukoliko ste osoba koja ne voli gužvu, Metamorfozis je pravo letovalište i mesto da provedete ovogodišnje letovanje. Ako vam ne smeta nedostatak noćnog života eto onda još jednog razloga da će vas ovo mesto očarati. Metamorfozis ima različite prilaze vodi - od peščano - šljunkovite do krupno - šljunkovite, a na nekim mestima čak i kamene prilaze moru.

Sitonija

Psakoudia

Psakoudija je smeštena ispod magistralnog puta, na prelepoj peščanoj plaži, okružena mirisnom borovom šumom i kristalno čistim morem. Ovo malo letovalište i ne toliko poznato među našim turistima, pogodno je za miran i tih porodični odmor, ali i za mlade zbog nekoliko veoma poznatih barova na plaži i blizine velikih turističkih centara i letovališta Nea Mudanje, Nikitija i Neos Marmarasa. U Psakudiji se pored mnogobrojnih prodavnica, restorana, kafića, nalaze i poznati hoteli Filoksenija Bungalovi i tek renoviran hotel Cronwel, kao i nekoliko manjih hotela i veliki broj vila sa apartmanima.

Sitonija

Neos Marmaras

Neos Marmaras, kosmopolitsko i neodoljivo mesto koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Građen je u stilu amfiteatra, a smešten je na najvećoj planinskoj regiji Sitonije. Povezan je međugradskim prevozom sa ostalim gradovima poluotoka, kao što su Toroni, Sarti, Nikiti. Osim toga, postoje dnevne rute koje povezuju ovaj gradić sa Solunom. Iz godine u godinu, ovo interesantno područje okuplja mnogobrojne posetioce koji uživaju u kristalno čistom moru, zlatnom pesku, aromama eukaliptusa i živopisnim lukama. U glavnoj ulici nalaze se grčki restorani, sa šarmatnim tradicionalnim motivima i najboljim morskim specijalitetima u ovom delu Grčke. Neos Marmaras je idealan sklop urbanih objekata poput hotela, restorana, barova, kafića, ali i tradicionalne lepote grčkih obala na kojima su smeštene neke od najlepših plaža Halkidikija. Zbog lepote plaža i kristalne boje vode, ovo letovalište je nagrađeno "Plavom Zastavom". Za one koji vole aktivniji odmor, misteriozne kamene ruševine u maslinjaku će svakako probuditi radoznalost, dok je na 6 km...
  • Aranžmani
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.