fbpx
Lefkada - AquaTravel.rs

Letovanje/Grčka

Lefkada

NAJPOVOLJNIJI ARANŽMANI U REGIONU!

Jedinstvena arhitektura i jedinstvena priroda ostrva Lefkada osvoja srca turista iz godine u godinu. Rezervišite hotel ili apartman na ovom ostrvu Jonskog arhipelaga. Porodično putovanje na ostrvo Lefkada je jedna od najboljih ponuda za leto 2024.  Ostrvo Lefkada ima tipične boje Grčke, lokalne proizvode autentičnih mirisa i ukusa kao i savršenu kombinaciju Jonskog mora i planina. Naša ponuda na Lefkadi je raznovrsna, pa tako preko nas možete rezervisati letovanje po popularnim cenama, kao i first minute i last minute aranžmane.

Još jedno predivno Grčko ostrvo, smešteno u Jonskom moru između Krfa i Kefalonije. Reč je o Lefkadi, četvrtom po veličinu ostrvu u Jonskom moru. Samo ostrvo ime je dobilo po belim liticama koje doprinose njegovoj lepoti, jer lefko na grčkom znači belo. Lefkada je ujedno i jedino ostrvo do koga možete doći bez trajekta jer je sa kopnom povezano nasipom i pokretnim mostom. Ostrvo je poznato po netaknutim prirodnim lepotama – impresivnom tirkiznom moru, prekrasnim plažama, predivnim bujnim šumama nasuprot belim liticama i autentičnosti koja je očuvana, bez obzira na veliki priliv turista.

 

Ostrvo je veliko 330 kvadratnih kilometara, tako da ga možete obići za otprilike dva sata lagane vožnje. Međutim za oko 60 plaža koje čine 120 km predivnog priobalnog pojasa, trebaće vam malo više vremena. Glavni grad i sedište opštine je grad Lefkas. Ostrvo ima i bogatu istoriju tako da se često možete susresti sa raznim kulturnoistorijskim spomenicima. Lefkada je idealno mesto za odmor ljubiteljima prirode i onima koji vole da aktivno upoznaju ostrvo obilazeći sve njegove lepote. Takođe ljubitelji surfinga i jedrenja ovde mogu uživati, jer je Lefkada jedno od najboljih mesta za ove sportove, na čitavom Mediteranu.