fbpx
Ammouliani hotelski smestaj

Ostrvo Ammouliani po površini koja iznosi svega  5 kvadratnih klometara spada u najmanja grčka ostrva . Ammouliani  pripada poluostrvu Atos i ujedno je i jedino naseljeno ostrvo Halkdikija. Od Soluna ovo ostrvce udaljeno je svega 120 km.Do ostrva se stiže trajektom koji polazi iz Tripitija, a vožnja traje nekih 20-ak minuta. Ammoulini je idealno mesto za odmor ukoliko želite mir i  tišinu . Ovde uistinu nema puno sadržaja ali svakako tu su taverne, prodavnice i barovi na plaži, rent-a-car , ambulanta…S obzirom na veličinu ostrva možete ga obići i pešaka ali s obzirom da nema puno zelenila u vrelim danima možda je bolje obezbediti neko od prevoznih sredstava. Najveće bogatstvo ostrva su prelepe plaže .Većina plaža prekrivena je finim, sitnim, belim peskom a more je kristalno čisto. Plaža Alikes spada u jednu od najlepših na ostrvu. Pored nje  ističu se i Karagatsi, Megali Amos i  Zaska. Svakako lepote ostrva Ammouliani najbolje je da upoznate sami. Bilo da se uputite na ostrvo samo na izlet ili se odlučite da ceo odmor provedete ovde Ammouliani će vam sigurno pružiti nezaboravne trenutke.

 

 

Hotel Ammouliani

Hotel Ammouliani smešten na istoimenom  poznatom ostrvu, nalazi se na levoj strani luke i do njega se dolazi trajektom koji polazi iz mesta Tripiti. Hotel je  u potpunosti renoviran 2013. godine.

Hotel Agionissi Resort

Hotel  Agionissi Resort nudi svojim gostima, harmoničan, opuštajući odmor sa mogućnošću da istraže i upoznaju se sa grčkom tradicijom. Hotel se sastoji od 8 bunglova sa smeštajnim jedinicama.