fbpx
Apartmani na Zakintosu

Letovanje/Grčka

Zakintos

Zakintos, ostrvo zabave, ludog provoda, prelepiha plaža, ostrvo kornjača, ostrvo bujne vegetacije, bogatog zelenila, brojnih izvora, prekrasnog mora… U našoj ponudi za leto 2023. u Grčkoj možete pronaći odlične studije i apartmane po ekstra povoljnim cenama na Zakintosu.

Grčka ostrva su pravi izbor za vašu letnju avanturu. Možda je ovo pravo vreme da posetite jedno od njih i to neverovatno ostrvo Zakintos koje liči na oživljenu ilustraciju iz bajke o mornarima i njihovim morskih pustolovinama. Ovde Vas čekaju šetnje po stenovitim uvalama i peščanim plažama, muzejima i starim manastirima. Možete da posetite jednoj od najpopularnijih plaža Zakintosa, Navagio (Shipwreck Beach), poznatu po olupini nasukanog broda Panajotis.

Pored lepog prirodnog okruženja, ostrvo Zakintos ima bogatu kulturu, koja se razvijala pod uticajem Mlečana. Oni su ostrvo nazvali ’’Fioro di Levante’’ (’’Cvet Istoka’’), a taj naziv se zadržao i do danas. Za bujnu i gustu vegetaciju ostrva zaslužna je mediteranska klima, koju karakteriše visok nivo padavina zimi i mnogo sunčanih sati leti. Najvažniji proizvodi koji se uzgajaju na ostrvu su masline, vinogradi i citrusi. Drugi najvažniji izvor prihoda za stanovništvo je turizam.

Ostrvo je poznato po svojoj tradicionalnoj muzici i specifičnoj arhitekturi, koja je najprimetnija u glavnom gradu i najvažnijoj luki na ostrvu, Zante-u. Grad je smešten na zapadnoj strani ostrva i raspolaže sa jedinstvenom arhitekturom na koju su imali uticaj mlečani, francuzi i englezi koji su kolonizovali ostrvo. Međutim, snažan zemljotres je 1953. uništio najveći deo elegantnih vila i veličanstvenih neoklasičnih građevina. Trenutno postoji tek nekoliko tradicionalnih građevina i crkava koje su se održale do danas.

Za vas smo i ove godine pripremili najbolje vile na ostrvu Zakintos po first i last minute cenama. Upustite se i vi  u letnje avanture na Zakintosu…