fbpx
Plaža u mestu Afitos

Letovanje/Grčka

Halkidiki

NAJPOVOLJNIJI ARANŽMANI U REGIONU!

Na poluostrvu Halkidiki, naći ćete mnoštvo apartmana i hotela. Mi ćemo vam pomoći da rezervišete letovanje za 2024. na Halkidikiju po first minute i last minute cenama.

Halkidiki  poluostrvo jedinstvene lepote, postalo je omiljena turistička destinacija.  Smešten je na severozapadnom priobalju Egeja i sa svojih ukupno 500 km obale posebno je atraktivna destijnacija. Poluostrvo čine 3 prsta – Kasandra, Sitonija i Atos, svaki poseban na svoj način. Sam naziv Halkidiki potiče od glavnog grada Halkide odakle su na ovaj prostor došli prvi stavnovnici još u VII veku pre n.e. Važnu ulogu u geografskim nazivima imala je grčka mitologija. Mitovi kažu da je za vreme borbe giganta i bogova, gigant Atos bacio na Bogove stenu, koja danas predstavlja istoimenu oblast. Sitonija je ime dobila po Sitonu, sinu Boga mora – Posejdona, a Kasandra po Kasandrosu kralju Makedonije u drevno doba. To sve ukazuje da je Halkidiki bio oduvek atraktivan i privlačan, kako za turiste, tako i za istoričare i istraživače.

Pored kulturno istorijskog značaja naravno prirodne lepote i bogatstva ističu Halkidiki kao jednu od važnijih grčkih oblasti. Prvensteveno dužina priobalnog pojasa a zatim i pošumljenost i uređenost kao i razvijenost brojnih turističkih centara dobrineli su popularnosti čitavog Halkidikija. Kada je reč o turizmu sva tri prsta su zastupljena u ponudi, mada je među našim turistima Kasandra najomiljenija. Naša ponuda obuhvata privatan smeštaj u vidu studija i apartmana u privatnim vilama, ali i hotelski smeštaj. Na Halkidikiju možete naći kako hotele sa 4* i 5 * kao luksuznu varijantu, tako i hotele sa 2* za skromniji budžet.