aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Na poluostrvu Halkidiki, naći ćete mnoštvo apartmana i hotela. Mi ćemo Vam pomoći da rezervišete letovanje za 2020. na Halkidikiju po first minute i last minute cenama.

Halkidiki  poluostrvo jedinstvene lepote, postalo je omiljena turistička destinacija. Halkidiki je smešten na severozapadnom priobalju Egeja i sa svojih ukupno 500 km obale posebno je atraktivna destijnacija. Poluostrvo čine 3 prsta-Kasandra, Sitonija i Atos, svaki poseban na svoj način. Sam naziv Halkidiki potiče od glavnog grada Halkide odakle su na ovaj prostor došli prvi stavnovnici još u VII veku pre n.e. Važnu ulogu u geografskim nazivima imala je grčka mitologija. Mitovi kažu da je za vreme borbe giganta i bogova, gigant Atos bacio na Bogove stenu, koja danas predstavlja istoimenu oblast. Sitonija je ime dobila po Sitonu, sinu Boga mora-Posejdona, a Kasandra po Kasandrosu kralju Makedonije u drevno doba. To sve ukazuje da je Halkidiki bio oduvek atraktivan i privlačan. Pored kulturno istorijskog značaja naravno prirodne lepote i bogatstva ističu Halkidiki kao jednu od važnijih grčkih oblasti. Prvensteveno dužina priobalnog pojasa a zatim i pošumljenost i uredjenost kao i razvijenost brojnih turističkih centara dobrineli su popularnosti čitavog Halkidikija. Kada je reč o turizmu sva tri prsta su zastupljena u ponudi, mada je medju našim turistima Kasandra najomiljenija. U ponudi su zastupljeni kako privatan smeštaj u vidu studija i apartmana u privatnim vilama, tako i hotelski smeštaj, pri čemu na Halkidikiju možete naći kako hotele sa 4* i 5 * kao luksuznu varijantu, tako i  hotele sa 2* za skromniji budžet.

Halkidiki

Ammouliani

Ammouliani, na Halkidikiju, je maleno ostrvo, zelena kapljica u zalivu Egejskog mora; mali raj sastavljen od belih peščanih plaža, bistrih plavih morskih voda i tradicionalno spokojnog tempa života. Sa bogatom istorijom koja seže vekovima, turistima takođe nudi veoma zanimljive izlete. Smešteno između Sitonije i Atinskog poluostrva, ova mala grupa ostrva je postala prava destinacija za odmor.

Halkidiki

Kasandra

Na poluostrvu Kasandra, jednom od krakova Halkidikija, naći ćete mnogo živopisnih prizora i veliku ponudu apartmana i hotela po veoma popularnim cenama. Mi ćemo Vam pomoći da rezervišete jeftino letovanje na Halkidikiju po first minute i last minute cenama. Zeleini raj Halkidikija -  Kasandra se nalazi u blizini mnogih arheoloških lokaliteta, odatle možete da odete na izlet do Svete Gore, vidite pećinu Petralona, najstariji mozaik u Grčkoj na iskopinama antičkom grada Stagira, grada u kome je rođen čuveni filozof Aristotel. Naši smeštajni kapaciteti locirani su na Kasandri, najsevernijem kraju Halkdikija, koji je ujedno i najpopularniji. Blaga mediteranska klima, živopisni zalivi, duge plaže, brojne taverne, kafići i diskoteke čine ga idealnim mestom za odmor. Plaže Kasandre su poznate kako medju našim turistima tako i u svetu. Većina njih je ponosan nosilac -Plave zastavice.Glavni grad poluostrva je Kasandros , jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju koje datira još iz XVI veka.Kada je reč...

Halkidiki

Sitonija

Samo srce Halkdikija, koje je dobilo ime po Sitonu, sinu Posejdona, udobno smešteno na tzv. drugom prstu izmedju Atosa i Kasandre, okruženo zalivom Toroneos na istočnoj strani i zalivom Singitik na zapadu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poluostrvo Sitonija čini prelepa obala dužine 500 km. Živopisna mestašca, okružena predivnim uvalama i plažama s jedne strane i prekrasnim borovim šumamama i plantažama maslina sa druge strane prava su oaza mira, spokoja i apsolutnog zadovljstva. Neke od najpoznatijih plaža na Sitoniji su Kardi, Trani Amoudia,Lagomandra i dr. a najpoznatija mesta Sarti, Toronii Nikiti.. Za ljubitelje  prekrasnih plaža, tirkiznog mora , skrivenih uvala ,zelenila, mira i tišine Sitonija je pravi izbor.

Halkidiki

Atos

Najistočniji od tri prsta Halkidikija predstavlja Atos odnosno Sveta gora. Nastanak Svete gore se po legendi vezuje za odlazak Bogorodice sa Svetim Jovanom na Kipar u posetu  Lazaru. Naime snažna oluja, skrenula je  brod  na tada paganski Atos, gde su bili prinudjeni da se usidre kod luke Kliment. Bogorodica je po legendi izašla na obalu i očarana lepotom prirode, zamolila svog sina, da ga pretvori u njen vrt. Začuo se glas: "Neka ovo mesto bude tvoje nasleđe i tvoj vrt, raj i nebo spasenja za one koji traže spasenje". Od tog trenutka planina je vrt Majke božje u koji nije dozvoljen pristup drugim ženama. Muškarci koji žele posetiti ovu oblast, moraju tražiti posebnu dozvolu. Na Svetu goru se može doći samo brodom iz pristaništa u Uranopolisu ili  ređe iz  pristaništa u Jerisosu. Hilandar je jedinin srpski manastir na Svetoj gori. Manastir čini glavna velika crkva i još 12 crkvica tj...
  • Aranžmani
  • Hoteli
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.