fbpx
Sportski Dogadjaji - AquaTravel.rs

Sportski Događaji/Fudbal

Španska La Liga

Sezona 2021/22, poznata i kao La Liga Santander, će naredne sezone biti 89. izdanje od svog osnivanja. Sezona počinje 16. avgusta 2019. Raspored za novu sezonu objavljen je u prvoj nedelji jula.

Najuspešniji klub u istoriji La Lige je Real Madrid, koji je osvojio 32 titule. Prati ga Barselona sa 23 titule prvaka. Ova dva tima su dominirala španskim fudbalom od početka ligaškog takmičenja, a ujedno predstavljaju dva najbolja kluba na svetu. Hegemoniju ovih klubova je izazvao Atletiko Madrid, koji je osvojio titulu nakon 18 godina pauze. Ovu izuzetnu titulu je pratila trka za UEFA Ligu šampiona, tokom koje je Atletiko stigao do finala. Pobedivši velika fudbalska imena – Barselonu, dok je u finalu izgubio od svog najvećeg rivala – Real Madrida.

Meč između dva najtrofejnija kluba u ligi je poznat kao “El Classico” i jedan je od vrhunskih sportskih događaja u Španiji, Evropi i svetu, naročito zbog činjenice da najveći fudbalski talenti igraju za ove klubove, Trenutno, najveći talenti Španije, Brazila, Nemačke, Francuske, Kolumbije, Urugvaja i Velsa igraju za klubove koji se takmiče u La Liga.