fbpx
Paralija, Solun, Meteori - Aqua Travel.rs

Evropski gradovi/Grčka

Paralija-Solun-Meteori-Olimp

Termin: 04.04.-08.04.2024

Solun posle Atine, drugi po veličini i značaju kao glavni grad istoimenog okruga i jedna od najvećih luka Balkana privlači pažnju turista godinama. Grad se nalazi na vrhu Solunskog zaliva, okružen brdima planine Hortiatis. Prelepi prostrani trgovi, šetalište pored same obale, brojne crkve, manastiri, brojni kulturno istorijski spomenici, fabrika kože, famozna Solunska pijaca samo su neki od razloga da posetite ovaj prelepi grad. Solun je za nas oduvek bio i sinonim za dobar shopping, tako da je ovaj prekrasan grad već dobro poznat medju pravim kupoholičarkama. Šoping u Solunu je nešto što nikako ne treba propustiti.

U prevodu sa grčkog “Meteora”, znači ni na nebu ni na zemlji” ili “obešeni u vazuhu, a sam pejzaž oko manastira izgleda kao da su stene popadale sa neba. Do kraja XV veka na Meteorima je postojalo ukupno 26 manastira. Nažalost danas je ostalo svega 6 manastira– dva ženska i četiri muška.

Grčki manastiri su povezani sa prirodom i istorijom. Grčki manastiri su odigrali značajnu ulogu u različitim periodima grčke istorije, štiteći i čuvajući grčki jezik, umetnost i tradiciju kroz generacije monaha. Manastiri Meteori su najveća i najznačajnija grupa manastira posle onih na Svetoj Gori. Kameni manastiri su okarakterisani od strane UNESCO-a kao jedinstveni fenomen kulturnog nasleđa i oni predstavljaju jednu od najvažnijiih tačaka na kulturnoj mapi Grčke.

Video

Lokacija

Program putovanja

 • BEOGRAD/NIŠ – GRČKA

  1. DAN

  Polazak autobusa iz Beograda u večernjim časovima (tačno vreme polaska će biti naknadno saopšteno) sa dogovorenog mesta. Putovanje do Niša i skupljanje putnika sa dogovorenog mesta. Putovanje preko Makedonije. Noćna vožnja sa pauzama za odmor.

 • SOLUN – PARALIJA

  2.. DAN

  Dolazak u Solun, panoramsko razgledanje grada: vožnja pored pristaništa i panorama Bele kule, zatim Sajam, Univerzitet, Rotonda, Galerijusov slavoluk,Aristotelov trg, spomenik kralju Konstantinu, Crkva Sv Dimitrija. Obilazak Srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku. Slobodno vreme u centru grada.Predlažemo da prošetate starim gradskim jezgrom i obiđete gradsku tržnicu gde se prodaju začini, razne vrste maslina i još puno toga. Za uživanje predlažemo da popijete kafu ili čaj u jednoj od mnogobrojnih bašti i lokala na Aristotelovom trgu. U popodnevnim časovima nastavak putovanja. Dolazak u Paraliju, smeštaj,slobodno vreme. Noćenje

 • PARALIJA – METEORI

  3.. DAN

  Polazak u ranim jutarnjim časovima na celodnevni izlet do Meteora- fakultativno.  Nastavak putovanja do živopisnog gradića u podnožju Meteora, Kalambake. Razgledanje i poseta radionici za ručnu izradu ikona. Nastavak puta za Meteore. Poseta čuvenom srednjovekovnom kompleksu Manastira sa ulaskom u jedan od manastira. Ručak kod Kalambake (fakultativno). Nastavak putovanja pored Larise. Obilazak crkve Sv. Petke, lekoviti izvor. Uveče povratak u Paraliju. Slobodno veče. Noćenje.

 • PARALIJA – OLIMP - LITOHORO

  4.. DAN

  Polazak u jutarnjim časovima prema planini Olimp (fakultatvino) koje se uzdiže na samo par kilometara od obale Egejskog mora. Planina bogova danas je nacionalni park i rezervat biosfere pod zaštitom UNESC-a. Posetićemo mesto Litohoro u podnožju Olimpa koje se zbog svoje klime smatra vazdušna banja. Prošetaćemo ovom varošicom do kanjona reke Enipeas koja krasi planinu Olimp prelepim slapovima i prošetaćemo do čuvenog Zevsovog kupatila… Zatim sledi obilazak manastiru Svetog Dionisija i povratak u Paraliju. Polazak. Noćnja vožnja.

 • NIŠ - BEOGRAD

  5.. DAN

  Dolazak u Niš /Beograd u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

CENA OD

99€

 • Izaberite vrstu prevoza

  Usluga

  Studio 1/2
  Bus i smeštaj

  04.04.-08.04.

  10999€

  Studio 1/2
  smeštajna jedinica u vili, bez predsoblja, u kojoj se u istom prostoru nalazi deo sa kuhinjskim elementima sa osnovnim priborom za jelo za odgovarajući broj osoba (prema broju standardnih ležajeva), kreveti, orman, zasebno kupatilo i terasa
  Bus i smeštaj
  autobuski prevoz i najam smeštajne jedinice
  Cene su izražene po osobi za najam studija i autobuski prevoz
  Plaćanje je po srednjem kursu NBS
 • aranžman obuhvata

  – prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  – 2 noćenja u Vili Estia ili Vili Aqua Star u Paraliji u 1/2 i 1/3 sobama
  – usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
  – troškove organizacije putovanja

  aranžman ne obuhvata

  – obaveznu boravišnu taksu –  1,5 eur dnevno po smeštajnoj jedinici i plaća se na licu mesta

  • fakultativni izlet Meteora –  30 EUR odrasli / deca do 12 godina 20 eur – ( ulaznica za manastri dodatno 3 eur po osobi)
  • fakultativni izlet Olimp -Litohro – 15 EUR / deca do 2 godina 12 eur
  • medjunarodno putno osiguranje

  PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI 

 • FAKULTATIVNI IZLETI

   

  • fakultativni izlet Meteora –  30 EUR odrasli / deca do 12 godina 20 eur – (ulaznica za manastri dodatno 3 eur po osobi)
  • fakultativni izlet Olimp -Litohro – 15 EUR / deca do 2 godina 12 eur

   

 • NAPOMENA

  – Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
  – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
  – Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
  – Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
  – Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštaja organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštaja.
  – U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena smeštaja, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene smeštaja, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen smeštaj mora u svemu odgovarati standardima smeštaja datog u opisu programa.
  – Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
  – Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  – Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
  – Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
  – Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije
  (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  –  Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

  Program putovanja broj 08/24 PARALIJA SA POSETOM SOLUNU APRIL 2024 – 5 dana autobus

  Cenovnik br.2 od 23.02.2024

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije AQUA TRAVEL BGD

  Organizator putovanja je T.A. AQUA TRAVEL BGD Ul. Beogradska br. 46 Beograd

  Licenca OTP broj 166/2021 kat.A od 01.10.2023

  Tekući račun Komercijalna banka 205-267086-50

  NAČIN PLAĆANJA

  –40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre putovanja.
  -40% prilikom rezervacije a ostatak čekovima gradjana na jednake mesecne rate zakljucno sa15.12.2024.

 • Cenovnik

  Izaberite vrstu prevoza

  Usluga

  Studio 1/2
  Bus i smeštaj

  04.04.-08.04.

  10999€

  Cene su izražene po osobi za najam studija i autobuski prevoz
  Plaćanje je po srednjem kursu NBS
 • Aranzman (ne)obuhvata

  aranžman obuhvata

  – prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  – 2 noćenja u Vili Estia ili Vili Aqua Star u Paraliji u 1/2 i 1/3 sobama
  – usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
  – troškove organizacije putovanja

  aranžman ne obuhvata

  – obaveznu boravišnu taksu –  1,5 eur dnevno po smeštajnoj jedinici i plaća se na licu mesta

  • fakultativni izlet Meteora –  30 EUR odrasli / deca do 12 godina 20 eur – ( ulaznica za manastri dodatno 3 eur po osobi)
  • fakultativni izlet Olimp -Litohro – 15 EUR / deca do 2 godina 12 eur
  • medjunarodno putno osiguranje

  PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI 

 • Fakultativni izleti

  FAKULTATIVNI IZLETI

   

  • fakultativni izlet Meteora –  30 EUR odrasli / deca do 12 godina 20 eur – (ulaznica za manastri dodatno 3 eur po osobi)
  • fakultativni izlet Olimp -Litohro – 15 EUR / deca do 2 godina 12 eur

   

 • Prevoz
 • Napomena

  NAPOMENA

  – Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
  – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
  – Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
  – Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
  – Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštaja organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštaja.
  – U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena smeštaja, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene smeštaja, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen smeštaj mora u svemu odgovarati standardima smeštaja datog u opisu programa.
  – Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
  – Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  – Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
  – Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
  – Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije
  (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  –  Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

  Program putovanja broj 08/24 PARALIJA SA POSETOM SOLUNU APRIL 2024 – 5 dana autobus

  Cenovnik br.2 od 23.02.2024

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije AQUA TRAVEL BGD

  Organizator putovanja je T.A. AQUA TRAVEL BGD Ul. Beogradska br. 46 Beograd

  Licenca OTP broj 166/2021 kat.A od 01.10.2023

  Tekući račun Komercijalna banka 205-267086-50

  NAČIN PLAĆANJA

  –40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre putovanja.
  -40% prilikom rezervacije a ostatak čekovima gradjana na jednake mesecne rate zakljucno sa15.12.2024.

Komentari korisnika ( 0 )

Pošaljite upit za Paralija-Solun-Meteori-Olimp

  Ime i prezime

  Broj Telefona

  Email

  Vaše napomene

  Da li se slažete da primate obaveštenja?

  SLAŽEM SE