fbpx
Apartmani Limenas

Putnici bi trebalo da znaju da Tasos ima da ponudi mnogo više od mirnih i lepih plaža. Na ovom ostrvu naićićete na odlične taverne i originalna mesta za zabavu, a sve to začinjeno tipičnom grčkom atmosferom. Jedno od njih je Limenas, grad koji sa svojim tipičnim belim kućama sa zelenim travnjacima čeka da ga posetite.

Odsednite u lučkom gradu Limenas. Obilje suvenirnica, modnih prodavnica i salona, koje prodaju kvalitetne proizvode, neće vam dozvoliti da odete praznih ruku. Možete takođe posetiti drevni amfiteatar, nekropole, ruševine hrama Dionisa, kapiju Zevsa i Here kao i Arheološki muzej. Pored stare gradske plaže Limanaki, postoji još nekoliko plaža koje se prostiru od centra prema periferiji grada i koje su potpuno opremljene za turiste: Makriamos ( čuveni hotelsko-apartmanski kompleks), Tarsanas, Nisteri, Glifada kao i mermerna plaža Saliara koju obavezno treba posetiti.

Limenas glavni ,  najveći grad i luka Tasosa, predstavlja turistički i trgovački centar ovog ostrva .Limenas se sastoji iz starog i novog dela grada. Ovde možete otkriti 10-ak arheoloških nalazišta, a nasuprot njima je moderan uređeni deo Limenasa. Centar grada čini mnoštvo izukrštanih uskih ulica, prepunih taverni, restorana, kafea, kao i prodavnica, butika, suvenirnica i drugih radnji. U centru grada je i luka gde pristižu trajekti, te su stoga plaže smeštene levo i desno. Desno od luke je velika gradska plaža lepo uređena sa mnoštvom barova u kojima uz piće dobijate suncobrane i ležaljke, a levo je nešto manja ali takođe prelepa plaža Tarsanas. Odavde se lako možete uputiti na neko od krstarenja ili izleta kojih ima u ponudi kako biste otkrili čari ovog čarobnog ostrva.


 • Vila Meresi

  Ova dvospratna vila se nalazi u centru grada Limenas. Centar i glavna gradska zbivanja, kao i mini prodavnica nalaze se u njenoj neposrednoj blizini. Vila Meresi raspolaže sa dvokrevetnim i…

  Vila Janis

  Ovogodišnja letnja ponuda za Tasos ponovo je obogaćena vilom Janis u Limenasu. Vila se nalazi u širem centru Limenasa, u blizini obale mora i na oko 10-ak minuta hoda do…

 • Sjajna ponuda

  Hotel A for Art

  Hotel Art je zapravo obeležje i zgrada od istorijske važnosti, pretvorena u luksuzni hotel u samom srcu Limenasa, glavne luke Tasosa. Hotel je poznat po svom specifičnom enterijeru, koji će vas zasigurno oduševiti.

  FIRST MINUTE

  Hotel Aethria

  Lociran između planina Tasosa i plavog Egeja, može se okarakterisati kao jedinstvena oaza koja pruža osećaj prijatne izolovanosti zahvaljujući prelepoj zelenoj bašti prepunoj cveća i palmi.

  Sjajna ponuda

  Makryammos Bungalows

  Makryammos kompleks čini glavna zgrada i 200 soba standardnih i superior, koje sve imaju idiličan pogled ka kristalno čistom moru i plaži srebrnog peska. Hotel je u prekrasnom okruženju.