fbpx
Uranopolis smeštaj

Želite nešto novo i drugačije, a ljubitelji ste opuštenog mirnijeg odmora, -posetite ovog leta tzv Rajski Grad -Uranopolis. Iskoristite first minute ponude i izaberite neki od hotela iz naše ponude.

U podnožju planine Atos, nalazi se pravi dragulj Halkidikja Uranopolis.-Nebeski , ili kako ga neki nazivaju –Rajski grad, potpuno s pravom nosi svoje titule. Ime je dobio po gradu Ouranopoulisu, drevnom gradu koji je osnovao Aleksarhos, Kasandrosov brat, na mestu gde je bio drevni grad Sani. More je ovde nebeski plavo, a blizina Svete gore daje mestu poseban pečat.Mestom dominira , kao simbol grada, vizantijski toranj Prosforio, impozantno zdanje iz XIV veka, danas jedinstveni muzej hrišćanskih antikviteta. Mesto je zapravo najpoznatije po tome što predstavlja polaznu luku brodićima ka Svetoj gori, naime odatle svakodnevno isplovljavaju brodići do grada Dafni, glavnog pristaništa Svete Gore, i do manastira na severozapadnoj starni Atosa. Medjutim  ima i turista koji baš ovde žele da provedu svoj odmor. Možemo reći da je Uranopolis granica izmedju urbanog i modernog možda i raskalašnog s jedne strane i asketske duhovnosti Svete Gore s druge strane. Oaza mira, spoj prirodnog i duhovnog ,prekrasne duge peščane plaže kristalno čistio i toplo more uz blagu klimu, opčiniće turiste željne pravog odmora. Mesto je solidno snabdeveno, ima dosta tavernica, kafića, pekara i marketa , a  restorani nude odlične specijalitete domaće kuhinje uz čuveno vino sa Svete gore. Izaberite neki od odličnih hotela iz naše ponude i provedite leto na Atosu.

Xenios Theoxenia Hotel

Hotel Theoxenia smešten je u blizini malog grada –luke Uranopolisa, grada na granici sa Atosom. Kombinacija dubokog plavog mora i zelenila koje okružuje ovaj hotel čine ga idealnim mestom za vaš odmor.

Hotel Akrathos Beach

Hotel Akrathos Beach smešten gotovo na samoj plaži, na nešto manje od 2 km od Uranopolisa, svojim gostima pruža sve uslove za opušten, miran ali i sadržajan odmor.

Akti Ouranoupoli Hotel

Hotel Akti Ouranoupoli , sa svojih 80 soba, pruža sve uslove za idealan odmor kako za parove tako i za porodice.Kompleks  sa privatnom lepo uredjenom plažom, razmaziće svoje posetioce komforom.