fbpx
Antalija, Turska - Najpovoljnije letovanje avionom - AquaTravel.rs

Letovanje/Turska

Antalija

Antalija je jedno od najposećenijih letovališta južne Turske. Ovaj vrlo slikovit grad okružen je planinama, šumama, mediteranskim morem i mnogim drevnim ruševinama, krase ga duge, peščane plaže, tirkizno more i luksuzni hoteli. Druga najposećenija destinacija u Turskoj zahvaljujući svojoj mediteranskoj klimi i fascinantnim plažama, već godinama privlači nove posetioce i vraća one stare. Predstavlja srce turizma Turske i glavni grad Antalijske regije.

Grad čine dva dela: Stari deo grada – Kaleidži podignut oko stare luke, sadrži uske ulicice, stare turske kuće, zanatske radnje, koje nisu samo primeri stare arhitekture, već i načina života i običaja u staroj Antaliji. Novi deo grada – savremen, sa širokim bulevarima, tržnim centrima kao i mogućnostima za noćni provod. Antalija ima veoma aktivan noćni život. Naročito tokom letnjih meseci (jun-avgust) šetalište u luci preplavljuju turisti, ali i lokalno stanovništvo zbog brojnih klubova, diskoteka, barova i kafića koji se ovde nalaze.

Antalija je najpoznatija po svojim zlatnim plažama. Kleopatra i Incekum plaže nalaze se na zapadu grada i dugačke su 2 km.  Lara i Konyaalti su plaže sa tirkizno plavim morem, punim barovima i klubovima. Ostala poznata mesta za kupanje su Patara, Adrasan, Finike, Kale (Demre), Tekirova, Phaselis i Ulas plaže.

Antalija ima mnogo luksuznih hotela koji nude brojne sadržaje za putnike. Izuzetno blaga klima i oko 300 sunčanih dana čine Antaliju privlačnom za turiste iz celog sveta.

 

Antalija, Turska - Najpovoljnije letovanje avionom - AquaTravel.rs