fbpx
Ormos Panagias, plaža

Ormos Panagias je idealno mesto za sve one koji žele da imaju miran porodični odmor, jer se upravo ovde nalaze lepe vile iz čijeg prednjeg dvorišta idete direktno na pesak, sa velikim vrtovima i dečjim igralištima.

Ormos Panagias je malo mesto na istočnoj obali Sitonije. Ime je dobilo po crkvi posvećenoj Presvetoj Bogorodici (na grčkom Panagia) koja je sačuvana još od perioda Vizantija. Mesto je najpoznatije po činjenici da svi brodovi plove odavde prema gori Atos svako jutro u 9 sati. Ormos Panagia je podeljena na dva dela. Jedan deo je mesto uz dugu peščanu plažu, a drugi je luka, preko brda u poređenju sa plažom.

Deo uz plažu idealan je za sve one koji žele da imaju miran porodični odmor, jer se upravo ovde nalaze lepe vile iz čijeg prednjeg dvorišta idete direktno na pesak, sa velikim vrtovima i dečjim igralištima. Plaža Trani Ammouda iz više je razloga jedna od najlepših plaža na Sitoniji koja je nagrađena Plavom zastavom.

Mesto je vrlo mirno, savršeno za sve one koji traže pravi odmor, bez gužve i saobraćaja, idealno za parove i porodice sa decom koja žele savršenu plažu u blizini mesta u kojem borave. Takođe ima dobru lokaciju za razgledanje Sitonije i dobre plaže. Osim sveže ribe, trebalo bi da probate i rakiju, cipuro, domaći med i ulje.
Kada dođete u Ormos Panagias, nesumnjivo biste trebali iskoristiti priliku da vidite Atonsku goru tako da možete da shvatite samo malo tajnovitosti sveta stare planine.

U ovom mestu nema apartmana ni hotela.