fbpx
Kalives, plaža na Sitoniji

Kalives je  turističko mestašce  južno od Poligirosa, između prvog i drugog poluostrva Halkidikija. Udaljen je oko 60ak kilometara od Soluna, a sa druge strane 6 km od takođe omiljenog letovališta na Sitoniji –  Gerakini. U mestu još uvek nema masovnog turizma pa je stoga odličan izbor za one kojima je miran i opušten odmor prioritet.

Ukoliko poželite muziku i organizovan deo plaže, na samom kraju mesta se nalazi veliki beach bar koji nudi razna osvežavajuća pića, sladolede i brzu hranu. Tokom vikenda ovaj deo plaže je veoma posećen od strane lokalnog stanovništva.

Kalives je Halkidiki iz ranijih dana: prirodan i ne toliko popularan poput ostalih lokacija na poluostrvu.  Jedno je od malo preostalih primorskih mesta u ovom delu Grčke gde je generalno malo stranaca, gde nema prevelike gužve i trčanja za ležaljkama ranom zorom.

Kalives plaža, svakako jedna od posebnih bisera Sitonije koja je tek nedavno počela da privlači pažnju turista. Samo mesto je puno živopisnih porodičnih kuća, sa tek nekoliko prehrambenih radnji. Ovde se nalazi jedna od najdužih plaža na Halkidikiju u kopnenom delu, koja se prostire sve do Gerakinija. Ako je vaša namera da letujete na mestu gde plaža preovladava, onda razmislite baš o ovom mestu. Uprkos izgradnji hotela, plaža Kalivesa je ostala čista i predivna i ne savetujemo da je propustite ovog leta.


  • Sjajna ponuda

    Hotel Blue Lagoon Princess

    Hotel Blue Lagoon Princess -Blue Lagoon grupa je ponosna što može da vam predstavi novi hotel  , kategorizovan sa 5 zvezdica, namenjen sofisticiranim turistima koji očekuju najviši lukuz i komfor.