fbpx
Toroni, plaža

Toroni je najstarija tajna Sitonije. Sa 3000 godina istorije, carstva su dolazila i odlazila, ali Toroni je još uvek ovde i verovatno nikada nije bio toliko zanimljiv turistima kao što je danas.

Toroni ima dugu peščanu plažu dugu 2,5 kilometra. To je jedna od mnogih plaža Sitonije koja nosi „plavu zastavu“, ali nije važno koliko je ovo mestašće posećeno tokom leta, u ovoj lepoti nikada ne dolazi do gužve. Prozirna plavo-zelena voda brzo se produbljuje tako da možete praktično uroniti sa ivice vode i iskusiti osvežavajući pad.

Dok vas Sitonija nagrađuje beskonačnim mogućnostima ronjenja i podvodnog sveta, ovo mesto  je samo malo posebnije. Ostaci ruševina drevne luke  još uvek se mogu naći samo nekoliko metara ispod površine. Ako plivate oko čamaca koji su u vodi usidreni prema dvorcu, videćete prikaze zidnih temelja iz drevne agore.


 • ODLIČNA PONUDA

  Despotiko Apartment Hotel & Suites

  Despotiko Apartment Hotel & Suites smešten je na jednoj od najlepših plaža Halkidikija-Tristinika beach. Prelepa priroda-mediteranska vegetacija i beli pesak idealno se kombinuju sa plavetnilom,

  Sjajna ponuda

  Hotel Porto Koufo

  Hotel Porto Koufo je smešten na samom kraju Sitonije, u simpatičnom ribarskom mestašcu Porto Koufo, na samo nekoliko koraka od plaže. Hotel se sastoji od jedne zgrade sa 49 soba, sa prelepim pogledom na mali zaliv.