fbpx
Kavala letovanje

Kavala je jedan od najatraktivnijih velikih grčkih gradova, koji se poput amfiteatra uzdiže od prelepe luke do ogromne vizantijske tvrđave. Izgrađen je na drevnom gradu Neopolisu. Prostrani trgovi, savremene zgrade i tržni centri na zapadnoj strani grada čine prijatan kontrast tradicionalnim starim kućama, malenim baštama i uličicama sa istočne strane. Luka je posebno slikovita zbog jarko obojenih ribarskih brodića usidrenih duž obale. Među impresivnim znamenitostima grada su stari zidovi, vizantijski dvorac i Kamares – akvadukt koji je Sulejman Veličanstveni podigao u 16. veku, kuća Mehmeta Alija (18. vek) i imaret, turska zgrada.

Šetnja do Profitis Iliasa i panoramski pogled na grad, kao i put kroz fascinantni stari kvart oduševiće svakog turistu. Stare kuće grada Panagia su u odličnom stanju.

Atraktivna mestašca u blizini Kavale su Agios Silas sa istoimenim manastirom, Palia Kavala, Krioneri, Korifes i Stavros na brdu, za one koji su zainteresovani za panoramski pogled. Peščane plaže, ogromne obale, organizovane ili divlje  … more i borova šuma uz obalu nude tipičnu sliku Grčke.


  • U ovom mestu nema apartmana.

  • Odlična ponuda

    Hotel Esperia

    Hotel Esperia 3* je smešten u samom centru grada Kavala, na svega 300 metara od plaže. Hotel je renoviran i svojim gostima nudi odličnu uslugu koja svakako doprinosi savršenom odmoru.