aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Jedinstvena arhitektura i jedinstvena priroda ostrva Lefkada osvoja srca turista iz godine u godinu. Rezervišite hotel ili apartman na ovom ostrvu Jonskog arhipelaga. Porodično putovanje na ostrvo Lefkada je jedna od najboljih ponuda za leto 2020 u narednoj godini. Ostrvo Lefkada ima tipične boje Grčke, lokalne proizvode autentičnih mirisa i ukusa kao i savršenu kombinaciju Jonskog mora i planina. Naša ponuda na Lefkadi je raznovrsna, pa tako preko nas možete rezervisati letovanje po popularnim cenama, kao i first minute i last minute aranžmane.

Još jedno predivno Grčko ostrvo, smešteno u Jonskom moru izmedju Krfa i Kefalonije. Reč je o Lefkadi, četvrtom po veličinu  ostrvu u Jonskom moru. Samo  ostrvo ime je dobilo, po belim liticama koje doprinose njegovoj lepoti, jer lefko na grčkom znači belo. Lefkada je ujedno i jedino ostrvo do koga možete doći bez trajekta jer je sa kopnom povezano nasipom i pokretnim mostom. Ostrvo je poznato po netaknutim prirodnim lepotama-impresivnom tirkiznom moru, prekrasnim plažama, predivnim bujnim šumama nasuprot belim liticama i autentičnosti koja  je očuvana , bez obzira na veliki priliv turista.

Ostrvo je veliko 330 kvadratnih kilometara, tako da ga možete obići za otprilike dva sata lagane vožnje. Međutim za  oko 60  plaža koje čine 120 km predivnog priobalnog pojasa trebaće Vam malo više vremena.

Glavni grad i sedište opštine je grad Lefkas. Ostrvo ima i bogatu istoriju tako da se često možete susresti sa raznim kulturnoistorijskim spomenicima. Lefkada je idealno mesto za odmor ljubiteljima prirode  i onima koji vole da aktivno upoznaju ostrvo obilazeći sve njegove lepote. Takodje ljubitelji surfinga i jedrenja ovde mogu uživati, jer je Lefkada jedno od najboljih mesta, za ove sportove, na čitavom Mediteranu.

 

Lefkada

Agios Nikitas

Agios Nikitas je tradicionalno, živopisno mesto na zapadnoj strani ostrva. Udaljeno je 13 kilometara od glavnog grada - Lefkasa i predstavlja jednu od najpopularnijih letnjih destinacija na ostrvu. Položaj mesta je idealan jer se nalazi u blizini najlepših plaža (na severu je Pefkulija, na jugu Katisma, a tik uz nju je plaža Milos). Osim toga, šarmantni Agios Nikitas je jedino selo na zapadnoj obali koje je izgrađeno pored obale. Ostala su u brdima. Mesto je lepo, sa mnoštvom brda i zelenila. Ovde, posebno pored obale, još uvek postoje kuće sa fasadama koje ovom mestu daju poseban izgled. Uz plažu se nalazi crkva sa zvonikom i bašta sa prelepim pogledom na more, a pored obale postoje kafići, restorani sa tradicionalnim duhom. More je tirkizno, a neposredno uz obalu uzdižu se visoke stene sa pešačkim prostorom ispod. Plaža u mestu je mala, sa tirkiznom vodom i sitnim šljunkom, a uglavnom tokom sezone...

Lefkada

Nikiana

Nikiana je simpatično ribarsko mesto, sve popularnije poslednjih godina, ali još uvek pogodno samo za turiste koji više vole miran odmor. Sastoji se od jedne ulice koja ide autoputem i u kojoj se nalazi nekoliko prodavnica i restorana, te male luke sa brojnim jedrilicama, nekoliko restorana i kafića. Plaža je uska i šljunkovita (veliki šljunak) i može vam dobro poslužiti tokom odmora. More je čisto, ali nije tirkizno kao na zapadnoj obali. Autobuske linije saobraćaju od Nikiane do svih delova Lefkade, a postoje i izletnički brodovi do ostrva Skorpios i Meganisi. Čak i ako ne volite miran odmor i ako se nalazite u Nikiani, mogli biste se lepo provesti posetivši druge prelepe plaže i obližnja mesta.

Lefkada

Lefkas

Lefkas je najveći i glavni grad Lefkade, kao i administrativni i kulturni centar ostrva. Ima oko 8.000 stanovnika. Pored velikog broja smeštajnih objekata (hoteli, vile, apartmani) u gradu postoje banke, pošta, nekoliko srednjih škola, veliki broj rent-a-car agencija ...  Na plaži se nalazi laguna, ali i uski pojas peska sa vetrenjačama poznat kao Gira. Laguna je poznata po tome što je stanište ptica selica i riba. Lefkas ima bukvalno sve što vam može trebati tokom odmora. Veliki supermarketi, uključujući Lidl,  asfaltirane prometne ulice sa buticima poznatih i manje poznatih marki. Uz more postoji deo sa barovima i klubovima koji rade celu noć, ali i popločana ulica sa brojnim uskim prolazima prepunim kafana, suvenirnica, butika, kao i lepo uređenim baštama.

Lefkada

Nidri

Na 20-ak km od glavnog grada Lefkade smešten je Nidri, najdominantnije turističko mesto na istočnoj obali ostrva. Mesto je veoma živo, sa mnoštvom kafića,  prodavnica, restorana kako internacionalne tako i nacionalne kuhinje. U samoj luci nalazi se statua Aristotela Onazisa okrenuta u pravcu Scorpiosa-njegovog ostrva. Plaže su uglavnom uže i šljunkovite, na pojedinim mestima nasute peskom , kako bi bile prilagodjene i najmladjima.Ovde se nalazi i jedina škola ronjenja na ostrvu.Zastupljeni su i brojni drugi sportovi na vodi. Odavde se posetiocima pruža dosta mogućnosti za izlete  i krstarenja do Itake , Scorpiosa, Meganisija , Kefalonije kao i do vodopada Dimosari. Sve ovo i još mnogo toga što Lefkada i Nidri pružaju uzrok je tome da se iz godine u godinu broj turista na ovom ostrvu povećava. Naša preporuka za leto 2020 svakako je da upoznate Jonsku obalu i otkrijete zašto je Onazis baš ovu oblast izabrao za sebe .
  • Aranžmani
  • Hoteli
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.