Hoteli u Nikiani

Mali grad po imenu Nikiana nalazi se na 9 km od glavnog grada Lefkasa i 4 km od Ligije, ako nastavite vožnju prema Nidriju, u podnožju planine Skaros.

Nikiana je simpatično ribarsko mesto, sve popularnije poslednjih godina, ali još uvek pogodno samo za turiste koji više vole miran odmor. Sastoji se od jedne ulice koja ide autoputem i u kojoj se nalazi nekoliko prodavnica i restorana, te male luke sa brojnim jedrilicama, nekoliko restorana i kafića. Plaža je uska i šljunkovita (veliki šljunak) i može vam dobro poslužiti tokom odmora. More je čisto, ali nije tirkizno kao na zapadnoj obali. Autobuske linije saobraćaju od Nikiane do svih delova Lefkade, a postoje i izletnički brodovi do ostrva Skorpios i Meganisi.

Čak i ako ne volite miran odmor i ako se nalazite u Nikiani, mogli biste se lepo provesti posetivši druge prelepe plaže i obližnja mesta.

Dimitra Hotel

Hotel Dimitra smešten u Ligiji i nalazi se na svega 30 metara od privatne plaže.Dimitra hotel ima 25 prostranih i komfornih soba, dizajniranih u intimnom i toplom okruženju.

Sunshine Inn Hotel

Hotel Sunshine Inn nalazi se u mestu Ligia na samo 100 metara od plaže i na 300 metara od šarmantne luke. Pozicija ovog hotela omogućava izuzetno lak pristup svim ostalim delovima Lefkade.

Sofia Hotel

Hotel Sofia smešten je na 10-ak kilometara od grada Lefkada, i 5 km od  Nikiane . Raspolaže dvokrevetnim , trokrevetnim i family sobama čiji su balkoni sa  pogledom na more ili planinu.

Porto Galini Hotel

Porto Galini Seaside Resort & Spa ,na Lefkadi, dizajniran je da pruži maksimum komfora, brojne usluge svojim gostima. Resort se pruža na 40 hektara  duž plaže.Resort u svom sastavu ima i Spa centar.

Aliki Hotel

Hotel Aliki smešten u mestu Aliki u oblasti Nikiana, zahvaljujući svojoj zavidnoj lokaciji pruža svojim korisnicima spektakularan pogled na more i okolna ostrva koji ne smete propustiti.