fbpx
Agios Nikitas letovanje

Letovanje/Grčka/Lefkada

Agios Nikitas

Agios Nikitas je šarmatno mestašce na zapadnoj strani Lefkade i jedno od omiljenih letnjih destinacija turista na ovom ostrvu.

Agios Nikitas je tradicionalno, živopisno mesto na zapadnoj strani ostrva. Udaljeno je 13 kilometara od glavnog grada – Lefkasa i predstavlja jednu od najpopularnijih letnjih destinacija na ostrvu. Položaj mesta je idealan jer se nalazi u blizini najlepših plaža (na severu je Pefkulija, na jugu Katisma, a tik uz nju je plaža Milos). Osim toga, šarmantni Agios Nikitas je jedino selo na zapadnoj obali koje je izgrađeno pored obale. Ostala su u brdima.

Mesto je lepo, sa mnoštvom brda i zelenila. Ovde, posebno pored obale, još uvek postoje kuće sa fasadama koje ovom mestu daju poseban izgled. Uz plažu se nalazi crkva sa zvonikom i bašta sa prelepim pogledom na more, a pored obale postoje kafići, restorani sa tradicionalnim duhom. More je tirkizno, a neposredno uz obalu uzdižu se visoke stene sa pešačkim prostorom ispod.

Plaža u mestu je mala, sa tirkiznom vodom i sitnim šljunkom, a uglavnom tokom sezone je gužva. Ako želite da istražite, na severu možete pronaći male uvale. Iako je ovo veoma malo selo, ovde možete pronaći sve što vam je potrebno za idiličan odmor, a glavni grad je u blizini, tako da možete otići u veću kupovinu. Ipak, u Agios Nikitasu se nalaze supermarketi, rent-a-car, pekare i poslastičarnice, suvenirnice..

Nefeli Hotel

Hotel Nefeli smešten je u centru seoca Agios Nikitas, na svega 180 m od mora.Hotel je kategorizovan sa dve zvezdice , a ljubazno osoblje će se potruditi da vaš boravak bude zaista prijatan..