fbpx
Lefkas hoteli

Lefkas se nalazi na severnoj strani Lefkade. To je prvi grad na koji se nailazi nakon prelaska mosta koji spaja Lefkadu sa kopnom. Na putokazima obično piše Lefkada, a ne Lefkas. Do međunarodnog aerodroma u blizini Preveze udaljen je 20 minuta vožnje.

Lefkas je najveći i glavni grad Lefkade, kao i administrativni i kulturni centar ostrva. Ima oko 8.000 stanovnika. Pored velikog broja smeštajnih objekata (hoteli, vile, apartmani) u gradu postoje banke, pošta, nekoliko srednjih škola, veliki broj rent-a-car agencija …  Na plaži se nalazi laguna, ali i uski pojas peska sa vetrenjačama poznat kao Gira. Laguna je poznata po tome što je stanište ptica selica i riba.

Lefkas ima bukvalno sve što vam može trebati tokom odmora. Veliki supermarketi, uključujući Lidl,  asfaltirane prometne ulice sa buticima poznatih i manje poznatih marki. Uz more postoji deo sa barovima i klubovima koji rade celu noć, ali i popločana ulica sa brojnim uskim prolazima prepunim kafana, suvenirnica, butika, kao i lepo uređenim baštama.

Villaggio Maistro Hotel

Hotel Vilagio Maistro na oko 1,5 od Lefkasa i oko 600 metara od plaže Agios Ioanis, predstavlja veliki kompleks sa 11 mezoneta u okviru 5 bungalova i 30 apartmana raspoređenih u 6 nezavisnih zgrada.

Kastro Maistro Hotel

Kastro Maistro smešten je nedaleko od čuvene plaže Agios Ioanis koja je jedna od najboljih destinacija u Evropi za surfovanje. Ljubitelji wind surfovanja i kajt surfovanja ovde će naići na pravi raj.