aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Sada možete uživati u jedinstvenoj poseti Mađarskoj, koja će vam omogućiti da boravite u modernim hotelima, opustite se u nekom od ekskluzivnih termalnih kupatila, častite sebe najboljim mađarskim specijalitetima i provedete vikend daleko od stresa svakodnevnog života.

Zapadno od reke Dunav, a istočno od moćne Austrije, smeštena je Mađarska, zemlja vina, prelepih jezera i lekovitih termalnih izvora. Prema zapisima koji datiraju još iz starog Rimskog carstva, više od 2000 termalnih izvora se upravo nalazi na teritoriji današnje Mađarske. Temperatura vode u izvorima može dostići do čak 87 stepeni celzijusa, što dodatno pojačava efekat za posetioce. Ova zemlja se smatra jednom od Top 5 destinacija kada je reč o wellness turizmu u Evropi, što potvrđuje i činjenica da je popularni mađarski spa centar Sarvaras  zasluženi član  “Kraljevskih banja” u Evropi. Najpoznatije banje u Mađarskoj su izgrađene krajem 19.veka, među kojima je i Harkanj banja,  a ovaj stil je sačuvan do danas.

Glavni grad Mađarske je Budimpešta, koja se smatra jedinom prestonicom koja je ujedno i spa centar. Od svih wellness & spa objekata u ovom gradu, koji su smešteni na više od 100 termalnih izvora, specijalnu turističku atrakciju predstavljaju turska kupatila koja mogu uključivati različite oblike aromaterapije. Dodatno, posetioci imaju priliku da se opuste u parnim sobama koje koriste lekovita svojstva izvora.

Osim istorijskih banja, poslednjih godina je u ovoj zemlji izgrađeno na desetine modernih wellness lokacija, kao sastavni deo globalnih trendova u turizmu koji naglašavaju relaksaciju i prevenciju. Osim standardnih ponuda bazena sa termalnom vodom i sauna, mađarski wellness centri vam pružaju:različite vrste masaža, terapija, izleta i sportskih programa, prvoklasne medicinske i spa tretmane uz veoma povoljne cene.

Naša agencija vam predstavlja ponudu za Wellnes & Spa putovanje u Harkanj banju, koja više od 200 godina predstavlja jedan od glavnih wellness centara Mađarske.

Mađarska

Harkanj banja

Na svega 250 kilometara od Beograda u kotlini reke Drave, među obližnjim planinama Tenkes i Szarsomyo, u Mađarskoj, očekuje vas pravi dragulj medju banjama. Na daleko poznata Harkanj banja, popularna kao lekovito kupalište još od davne 1823. god. Harkanjska lekovita sumporna voda obiluje mineralima(1000 mg/l), izvire iz dubine od 50-70 metara, sa prosečnom temperaturom od 62 stepena. Ova čarobna voda delotvorna je kod brojnih oboljenja. Idealna je u terapiji kožnih bolesti i psorijaze, takodje kod reumatoloških tegoba, osteoporoze, hroničnih ginekoloških problema, gastrointestinalnih tegoba i u brojnim drugim terapeutskim tretmanima. Savršenim uslovima za vaš boravak i oporavak doprinose i povoljni klimatski uslovi ove regije, mikroklima, preko 2000 sunčanih sati godišnje, uz očuvanu prirodu koja okružuje banju. Banja je obnovljena 2003. godine  i na 13,5 hektara, na koliko se prostitre možete pronaći brojne sadržaje koji će upotpuniti bogatstvo turističke ponude i učiniti odmor idealnim za celu porodicu. Otvoreni bazeni, sportski bazeni, dečiji...

PRETRAGA ARANŽMANA AQUA TRAVEL