aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Peloponez je popularno grčko poluostrvo, stecište legendi i mitova... Prema jednoj od legendi, na ovom mestu se Herkules borio protiv Nemanskog lava, a bogovi su hodali zemljom. Ovde je Pariz iz Troje pobegao sa lepom Helenom i Argonauti su krenuli u potragu za zlatnim runom. Ako ostavimo mitove po strani, ovaj kraj ima večne tragove mnogih civilizacija koje su ga nekada zvale domom, o čemu svedoče klasični hramovi, mikenske palate, vizantijski gradovi i osmanske, frankovske i venecijanske tvrđave.

Peloponez ima neravne planine okružene gustim šumama četinara, hrastova i naravno, maslina. Mnogo vrsta ptica i sitnih sisara naseljava ovo netaknuto utočište. Mreža staza, neke vrlo stare i druge nedavno nastale, presecaju krajolik, često navodeći putnike na skrivene crkve ili drevne ostatke. Uz iskrivljenu obalu Peloponeza, podignuti su dvorci i tvrđave radi zaštite. Mlečani su izgradili ogroman kompleks na čvorištu, koji je s kopnom povezan mostom s 14 luka. U Nafpliju, spektakularni citadela Palamidi nalazi se visoko nad gradom, dok su zamkovi Koroni i Pilos – poslednji sa dva iz različitih perioda – takođe vredni posete. Obala se prostire na netaknutom pesku i raskošnim uvalama, zadržavajući se na boji kobalta. bVoidokilia je savršeni polukrug koji zatvara puder plavu vodu. Plaža Simos na lako dosegnutom ostrvu Elafonisis ima mrlju od belog peska koja povezuje minijaturno ostrvo. Uvale u blizini Marmarija, dole na Mani, imaju divlji osećaj.

Ukoliko već niste, pravo je vreme da svoje letovanje provedete na bajkovitom Peloponezu, koji će vas oduševiti svojim peskovitim plažama i legendarnom istorijom

Peloponez

Melissi

Područje Korinta u davna vremena, bilo je najznačajnije središte trgovanja u Grčkoj. Zbog svog strateškog položaja, umerene klime i bogatog tla, kao i zbog svojih komercijalnih aktivnosti, područje je sukcesivno dospelo pod vlast Makedonaca, Rimljana, Vizantijaca, Franaka, Mlečana, itd. Drevna utvrđenja  ove oblasti, akropoli, drevni spomenici, vizantijske crkve,  ulice sa kamenom kaldrme, kule i lukovi čuvaju svedoke slavne prošlosti. Prirodni vidikovci Korintije takođe neodoljivo privlače posetioce: planinska sela sa kamenim kućama, vrhovima borovih šuma i hrastova, mirnim jezerima, vrelima, lagunama, pećinama i prelepim peščanim plažama, sve čine očaravajuću sliku. Melissi je turističko mesto koje ima sjajnu hotelsku ponudu na divljoj obali Peloponeza. Letnja sezona u ovom mestu obogaćena je različitim hotelima i resortima koji privlače veliki broj turista. Melissi je živopisno selo severozapadno od Korinta, na obali Korintskog zaliva, između Kijata i Ksilokastra. U letnjim mesecima ona je preferirana turistička destinacija. Pre 1912, kada je osnovana kao zajednica, Melissi je...

Peloponez

Galaxidi

Kada stignete u Galaxidi, prvo što primetite jeste mir i  tišina. Put u ovo živopisno primorsko selo u podnožju planine Parnassos vodi vas do Trga Nikolaos Mamas - nazvanog po morskom kapetanu i lokalnom dobročinitelju - i glavne luke. Svež morski vetrić, kafići i taverne u nizu, ribarski čamci i jahte vezani u marini, ljudi koji šetaju brdom Pera Panta i lepo obnovljenim državnim građevinama - nekada su bile rezidencije uglednih morskih kapetana - zaista je postavka koja podseća na grad zamka Nafplio na Peloponezu, ali sa mirnijim i manje komercijalizovanim karakterom. Šetajući glavnom ulicom Iroon, možete videti lepa, šareno popločena dvorišta, dok iz se neoklasičnih kuća duž pruge pušta nežna muzika. Što se tiče drevnih spomenika, naći ćete ih u parku grada: grobnicu kralja Lokrosa i ostatke zidova drevnog Oianthija. Kroz pet tradicionalnih trgova doći ćete do najviše tačke u gradu da posetite crkvu Agios Nikolaos sa ekranom ikona...

Peloponez

Thermisia

Thermisia je tokom dana uspavano malo seoce, sa seoskom crkvom, raznim prodavnicama, tavernom i kafeom / ozeerijom gde se meštani mogu opustiti i razgovarati. Međutim, uveče postoji nekoliko zanimljivih taverni koje vredi posetiti, kako u selu tako i na periferiji, pored mora. Uz obalu, na bilo kojoj strani Thermisie, imate izbor kvalitetnih hotela, privatni kompleks sa seoskim kućama, hoteli na plaži i popularno kampovanje - takoreći po nešto za svačiji ukus i budžet. Dvorac Thermisia nalazi se blizu sela, u okviru Lizard Rock-a. Frankovski krstaši su izgradili ovaj dvorac na vrhu brda krajem 12. veka, koji je delovao kao straža za potencijalne obalne napade na Kastri (Ermioni). Ovo mesto je zanimljivo i kao turistička i kao letnja destinacija s toga svake godine sve je više turista koji se baš odlučuju za ovo mesto.

Peloponez

Porto Cheli

Ova kosmopolitsko mesto na Peloponezu ima sve. Prelepe plaže potpomognuti osunčanim mediteranskim pejzažima, atraktivne letnje vile i neverovatno letovalište, Amanzoe iz Aman Resortsa, marine za jahte, ostrvo Spetses preko uskog tesnaca, svežu ribu i živahni noćni život samo su neke od glavnih destinacija Porto Heli i Ermioni. Zove se Porto Heli i nalazi se na takozvanoj "grčkoj rivijeri" na severoistočnoj obali Peloponeza, trosatnoj vožnji trajektom iz Atine ili 25 minuta helikopterom. Područje je dinamično, smenjuju se uvale i zalivi na kristalno čistim vodama Egeja. Poznat kao Saronski zaliv, region je decenijama privlačio poznate grčke porodice; njihovi domovi se i dalje uzvisuju nad morskim vrhovima, smešteni iznad maslinjaka.

Peloponez

Patra

Smešten na severnoj strani Peloponeza, Patra je treći najveći grad u Grčkoj. Ovaj grad je popularan zbog svoje luke koja tokom cele godine služi trajektnim linijama za jonska ostrva i Italiju. Mesto sa dugom istorijom, Patra ima mnogo zanimljivih znamenitosti koje treba videti, poput srednjevekovnog zamka, rimskog odeona i crkve Svetog Andrije, zaštitnika grada. Šetalište na plaži prekrasno je mesto za šetnju i uživanje u kafi s pogledom na more. Patra je poznata po tome što je domaćin najboljih karnevala u Grčkoj. Lepa letovališta u regionu odlična su za porodični odmor, dok je centralna gradska lokacija pogodna za putničke izlete u Olimpiju, Nafpaktos, Mesolongi i Delfi.
  • Aranžmani
  • Hoteli
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.