fbpx
Ostrvo Peloponez

Letovanje/Grčka

Peloponez

Peloponez je popularno grčko poluostrvo, stecište legendi i mitova… Prema jednoj od legendi, na ovom mestu se Herkules borio protiv Nemanskog lava, a bogovi su hodali zemljom. Ovde je Pariz iz Troje pobegao sa lepom Helenom i Argonauti su krenuli u potragu za zlatnim runom. Ako ostavimo mitove po strani, ovaj kraj ima večne tragove mnogih civilizacija koje su ga nekada zvale domom, o čemu svedoče klasični hramovi, mikenske palate, vizantijski gradovi i osmanske, frankovske i venecijanske tvrđave.

Peloponez ima neravne planine okružene gustim šumama četinara, hrastova i naravno, maslina. Mnogo vrsta ptica i sitnih sisara naseljava ovo netaknuto utočište. Mreža staza, neke vrlo stare i druge nedavno nastale, presecaju krajolik, često navodeći putnike na skrivene crkve ili drevne ostatke. Uz iskrivljenu obalu Peloponeza, podignuti su dvorci i tvrđave radi zaštite. Mlečani su izgradili ogroman kompleks na čvorištu, koji je s kopnom povezan mostom s 14 luka. U Nafpliju, spektakularni citadela Palamidi nalazi se visoko nad gradom, dok su zamkovi Koroni i Pilos – poslednji sa dva iz različitih perioda – takođe vredni posete. Obala se prostire na netaknutom pesku i raskošnim uvalama, zadržavajući se na boji kobalta. bVoidokilia je savršeni polukrug koji zatvara puder plavu vodu. Plaža Simos na lako dosegnutom ostrvu Elafonisis ima mrlju od belog peska koja povezuje minijaturno ostrvo. Uvale u blizini Marmarija, dole na Mani, imaju divlji osećaj.

Ukoliko već niste, pravo je vreme da svoje letovanje provedete na bajkovitom Peloponezu, koji će vas oduševiti svojim peskovitim plažama i legendarnom istorijom


 • First minute

  Florida Blue Bay

  Florida Blue Bay leži u prelepoj oblasti Peloponeza , u Psathopirgosu. U prelepom ambijentu  gde se obronci magično zelenih planina sudaraju sa tirkiznim plavetnilom. Hotel ima :baštu,restoran, otvoreni bazen.

  Barcelo Hydra Beach Hotel

  Barcelo Hydra Beach Resort  je   smešten u mestu Thermisia sa spektakularnim pogledom na ostrvo Hydra, i u blizini Argolide mesta bogate istorije.Resort izlazi na 3 idilične plaže.

  ALL INCLUSIVE

  Porto Rio Hotel

  Porto Rio Hotel nalazi se nedaleko od Patre, okružen kristalno čistom vodom istoimenog zaliva. Hotel kategorizovan sa 4 zvezdice raspolaže komfornim sobama sa očaravajućim panoramskim pogledom.

  FIRST MINUTE

  Delphi Beach Hotel

  Hotel Delphi Beach jedan je od popularnijh hotela u čitavoj regiji. Sastoji se od 3 zasebne zgrade okružene prelepom baštom.Hotel pruža All inclusive uslugu i nudi mnogobrojne različite sadržaje.

  Sjajna ponuda

  Aks Hinitsa Bay Hotel

  Aks Hinitsa Bay, hotel smešten na šumovitom poluostrvu Hinitsa, na Peloponezu u luksuznom ambijentu svojim posetiocima pruža brojne usluge. Hotel je lociran na samoj plaži.

  FIRST MINUTE

  Aks Porto Heli Hotel

  Hotel Aks Porto Heli nalazi se u tradicionalnom ribarskom selu na samoj plaži Porto Heli. Hotel gleda na prelepu peščanu plažu i živopisan zaliv kao i na ostrvo Spetses i pruža svojim gostima nezaboravan odmor.