fbpx
Plaže u Kiliniju

Letovanje/Grčka

Kilini

Kilini je malo grčko mesto koje se nalazi na severozapadnom delu Peloponeza. Svojim peščanim plažama i atrakcijama privlači turiste iz celog sveta.

Kilini se nalazi na severozapadu Peloponeza. U geografskom pogledu, ova oblast obuhvata šire četvrti Kastro, Kato Panagia, Neochori, Loutra Killini, Golden Beach (Chrissi Akti) itd.
Killini je popularno odredište mnogih putnika zbog duge peščane obale, termalnih izvora Loutra Killinis i poznatih arheoloških nalazišta u oblasti, poput dvorca Chlemoutsi i drevne Olimpije. U blizini ćete pronaći dosta hotela, apartmana, kampova, restorana, ribljih konoba, prodavnica i mnoge druge atrakcije.

U blizini luke pronaći ćete divnu plažu . To je plaža sa suncobranima, ležaljkama, tušem i spasiocima. U blizini peščane plaže nalazi se dosta kafića i restorana u kojima možete probati neke lokalne specijalitete. Pored toga, južno od grada možete naići na veliku obalu (oko 6 km) peščane plaže koja se često naziva zlatna plaža.
Oko 15km južno od Killinija pronaći ćete neverovatnu plažu Loutra Killinis. U blizini Loutre Killinis nalaze se mirna plaža Arkoudi i plaža Glifa sa kristalno čistom vodom.
Plaža Manolade poznata i kao Kounoupeli nalazi se oko 40,5km severno od Killinija. To je delimično peščana plaža sa ležaljkama, suncobranima i tušem.