aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Wellness nije moderni fenomen, već se razvija više od 5000 godina u raznovrsnoj kombinaciji oblika i tretmana širom sveta. Ova vrsta turizma stavlja vaše zdravlje i blagostanje u centar iskustva putovanja. Ture i izleti koji su deo wellness turizma podrazumevaju spa tretmane i pružaju razne mogućnosti da iskusite svoju duhovnost i kreativnost. Wellness je danas najefikasniji način da počnete bolje da brinete o sebi, fizički, psihički i duhovno.

Većina putnika koji uživaju u wellness izletima, u stalnoj su potrazi za novim destinacijama koje bi zadovoljile njihove potrebe za terapeutskim tretmanima i drugim pogodnostima koje čine sastavni deo banjskog odmora. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, wellness je stanje potpunog fizičkog i mentalnog blagostanja koje je usmereno na poboljšavanje kvaliteta života. To je zapravo dinamičan  proces donošenja odluka o zdravom i ispunjenom životu, ali i proces promena i unutrašnjeg razvoja.  Pravi wellness odmor može uključiti spa tretmane i terapije, zdravu ishranu, masaže i mnoge druge sadržaje poput planinarenja ili joge. U mnogim slučajevima, wellness odmor uključuje inspirativne izlete u prirodi, koji vam omogućavaju da se izdvojite iz stresne okoline i oporavite svoje telo i duh.  Treba imati na umu da putnik sam bira wellness odmor koji odgovara njegovom senzibilitetu, bilo da je u pitanju poseta termalnim izvorima, masaže i terapije ili avanturistički izleti.

Vodeći se globalnim trendovima wellness&spa turizma, naša agencija je za prave turističke hedoniste pripremila sjajne i veoma povoljne ponude.

Wellness i Spa

Mađarska

Zapadno od reke Dunav, a istočno od moćne Austrije, smeštena je Mađarska, zemlja vina, prelepih jezera i lekovitih termalnih izvora. Prema zapisima koji datiraju još iz starog Rimskog carstva, više od 2000 termalnih izvora se upravo nalazi na teritoriji današnje Mađarske. Temperatura vode u izvorima može dostići do čak 87 stepeni celzijusa, što dodatno pojačava efekat za posetioce. Ova zemlja se smatra jednom od Top 5 destinacija kada je reč o wellness turizmu u Evropi, što potvrđuje i činjenica da je popularni mađarski spa centar Sarvaras  zasluženi član  “Kraljevskih banja” u Evropi. Najpoznatije banje u Mađarskoj su izgrađene krajem 19.veka, među kojima je i Harkanj banja,  a ovaj stil je sačuvan do danas. Glavni grad Mađarske je Budimpešta, koja se smatra jedinom prestonicom koja je ujedno i spa centar. Od svih wellness & spa objekata u ovom gradu, koji su smešteni na više od 100 termalnih izvora, specijalnu turističku atrakciju...

PRETRAGA ARANŽMANA AQUA TRAVEL