fbpx
Par stvari koje treba da ponesemo na putovanje

Šta poneti na putovanje

Putujete za par dana? Šta poneti na putovanje je večita nedoumica! Vaša lepša polovina želi da spakuje pola stana, kao da putujete na par godina, dok bi ceo vaš prtljag stao u jednu kesu iz marketa? 🙂 Kako bismo našli neku sredinu između ta dva slučaja, napisaćemo par smernica i saveta šta poneti na putovanje.

Dokumenta

Najlakše je početi od najbitnijih stvari, kako biste bili sigurni da nećete dovesti sebe u neprijatnu situaciju tokom putovanja. Pod ovim mislimo na pasoš, vizu (ukoliko je potrebna), vaučer za putovanje, avionsku/autobusku kartu, polisu osiguranja, vozačku dozvolu i druga dokumenta, punjač za telefon i naravno novac.

Obuća

Potrebno je spakovati i raznovrsnu obuću, pogotovo ukoliko idete na duži put, jer nikad ne znate koje sve vremenske prilike mogu da Vas zadese. Udobne patike su neizostavne, ali preporučujemo da se u koferu nađe još neki par obuće koji biste mogli nositi recimo po kiši. Nemojte zaboraviti i jedan par papuča za sobu ukoliko niste sigurni da će Vam ih hotel obezbediti.

 

Garderoba

Garderoba se podrazumeva, ali i ovde treba voditi računa o raznovrsnosti. Tako recimo obavezno treba poneti par dužih pantalona i tanju jaknu, iako ste krenuli na letovanje. Večeri umeju da budu sveže čak i na moru!

Sta poneti na putovanje

Kozmetika

Što se kozmetike tiče, pored redovne nege, na putovanjima je često potrebno koristiti još neke preparate poput hidrantne kreme. Ona je potrebna kako na letovanju, zbog sunca, tako i zimi, zbog vetra, pa se njeno nošenje preporučuje bez obzira na destinaciju. Takođe set sa pincentom, turpijom i makazicama za nokte može biti od velike koristi.

Lekovi

U neseser je preporučljivo staviti i po neki lek. Ako ste hronični bolesnik, naravno, nosićete redovnu terapiju. Ali i pored toga tablete za skidanje temperature, bol u grlu, alergiju, kapi za nos, probiotik, hanzaplast, vata i bočica hidrogena mogu vam spasiti putovanje!

Sta poneti na putovanje

Dodatne sitnice

Izdvojili bismo još par stvari koje bi Vam mogle biti od pomoći: ponesite svoj peškir, naročito ukoliko odsedate u apartmanu ili skromnijem hotelu. Konac i igla su sitnice i zauzimaju malo prostora, ali uvek zafale ukoliko ih ne ponesete. Kišobran je takođe korisna spravica, mada se nadamo da vam ipak neće trebati. Što se samog puta tiče, ako idete na dalje destinacije ili putujete autobusom ili automobilom, preporučljivo je da ponesete manji jastuk i ćebe, jer noći umeju biti hladne.

Zabava

Na kraju, ponesite i po nešto za zabavu: knjigu, karte, slušalice ili društvenu igru.

Sta poneti na putovanje

I šta poneti na putovanje još? Naravno, ne zaboravite da spakujete i dobro raspoloženje, opustite se i uživajte!

 

PUTUJTE SA NAMA…