fbpx
Šoping u Atini

Šoping u Atini

Atina, jedna od najstarijih i najpoznatijih svetskih metropola, svojim prepoznatljivim mediteranskim šarmom, bogatom kulturom i istorijom, svakako predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija ali i izazov koji se zove Šoping u Atini!

Shopping u Atini

Raj za shopping

A da li ste znali da je Atina , izmedju ostalog i pravi raj za šoping ?

Centar Atine predtavlja pravi raj za kupce. Osim područja Plaka i Monastiraki, koja su medju turistima već dobro poznata po velikom broju radnji, cela centralna Atina je preplavljena prodavnicama , najrazlićitijih brendova i vrsta , namenjenih za svaki budžet.
Nekada zagušene saobraćajem , ulice su sada popločane kaldrmom i zatvorene za motorna vozila, tako da slobodno možete uživati u šetnji , razgledanju i kupovini.

Najposećenija ulica, kada je reč o trgovini je Ermou , smeštena odmah pored trga Sintagma. Ovde ćete pronaći odeću i obuću najrazličitijih brendova kao što su Benneton, Marks & Spencer, H&M, Zara, Berksha, Sephora i brojne druge.

Shopping u Atini

Preuzeto sa -https://www.athensguide.com/ermou/index.htm

 

Na vrhu Ermoua nalazi se Fokas grčka robna kuća, smeštena u prelepoj gradjevini naeoklasicističkog stila, koja je atrakcija sama po sebi.

Hondos centar je veoma popularan medju ženskom populacijom. Predstavlja džinovsku kozmetičku kuću , gde možete pronaći najrazlčitije kozmetičke dodatke i druge sitnice i potrepštine , a izmedju kupovina odmoriti se u kafeu..

Ukoliko ste zainteresovani za tkanine , materijale i dodatnu opremu sve to možete pronaći u Kaliviotisu, specijalizovanoj radnji.

U centru grada smeštena je i gigantska robna kuća Atika u kojoj možete , komotno, provesti čitav dan . Popularni brendovi, stalna sniženja, veliki izbor različitih artikala i prijatna atmosfera za šoping u Atini dovodi ovde kako lokalne kupce tako i mnogobrojne turiste.

Shopping u Atini

Preuzeto sa https://www.atticadps.gr/en/katastimata/attica-the-mall-Athens/

 

Ulica Athinas je još jedna od poznatih turističkih lokacija. Ovde možete pronaće ležerniju odeću , farmerke i majice , dobrog kvaliteta po povoljnim cenama .

Ulice Atine su uvek žive, ulični plesači i muzičari , brojni restorani i kafići i uvek mnoštvo ljudi čine posebnu atmosferu. Ukoliko odlučite da malo odmorite od izloga i kupovine za ručak ili osveženje nezaobilazan je Ag. Irini Square.
Veliki trgovački centri se nalaze i izvan grada . Metroom možete doći do dva glavna Outlet centra , The Mall i Athens Metro Mall , gde takodje imate veliku ponudu poznatih brendova po više nego popoularnim cenama.

Ukoliko ste ljubitelj knjiga , najpoznatija knjižara je sedmospratna Eleftheroudakis gde možete naći dosta knjiga na engleskom jeziku.

Ukoliko ste ljubitelj nakita , posetite četvrt Kolonaki, gde osim poznatih svetskih marki možete naći i originalan nakit grčkih dizajnera.

Shopping u Atini

Kako se ulicama udaljavate od strogog centra tako nailazite na čitav miz lokalnih manjih radnji koje nude različite lokalne proizvode i unikatne stvari, tako da je naš savet da ih ni slučajno ne zaobidjete.
Podavnice ponedeljkom i sredom obično rade od 9:00 do 14:30 , utorkom , četvrtkom i petkom od 9:00 do 21:00 , subotom od 9:00 do 15:00 a nedeljom obično ne rade-osim u Plaki i Monstaraki koji su stalno otvoreni.

Ovde smo Vam naveli samo deo onoga što biste u sklopu Shopping ture po Atini trebali obići. Naravno Atina će vam pružiti još mnogo toga što ćete, nadamo se , i sami otkriti…

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU!!!