fbpx
Letovanje Crna Gora

Najlepše plaže Crne Gore

Crna Gora je zemlja bogata brojnim prirodnim lepotama, a kad je reč o Jadranskom priobalju ono svakako predstavlja najvažniji i najlepši deo Crne Gore.
Ukoliko se odlučite da svoje leto provedete u Crnoj Gori, mi ćemo se potruditi da vam ukažemo na neke od najlepših plaža, kako bismo vam pomogli u odabiru prave destinacije…

 

Miločer –Kraljičina plaža

 

U neposrednoj blizini Svetog Stefana nalazi se mesto Miločer koje je poznato po prelepoj peščanoj plaži, odličnim hotelima i bujnom rastinju. Nedaleko se nalazi Kraljičina plaža, koja je od mnogih smatrana za jednu od najlepših na Mediteranu. Plaža je duga nešto manje od 300 m, okružena bujnom šumom i locirana u neposrednoj blizini letnje rezidencije Karađorđevića.

Lučice –Petrovac

Preuzeto sa sajta :https://mapio.net/

Na oko 500m od Petrovca sakrivena iza čempresa i borovine nalazi se prelepa peščana plaža Lučice, smeštena u maloj uvali. Lučice su poznate po nestvarno svetlo plavom, čistom moru. Na plaži se nalazi nekoliko barova, postavljene su ležaljke i suncobarni ali takodje možete pronaći i slobodan prostor na pesku.

Plavi horizonti-Tivat

Na poluostrvu Luštica, nalazi se prelepa plaža Plavi Horizonti. Plaža je već godinama veoma popularna kako zbog finog zlatnog peska i prelepog čistog Jadrana, tako i zbog bogate mediteranske vegetacije , koja posetiocima i u najvrelijim danima pruža prijatan hlad. Plaža je posebno popularna među porodicama sa decom zbog dugog plićaka, uređenosti i divne prirode. Na plaži možete iznajmitii suncobrane i ležljke, a ovde je smešten i odličan restoran domaće kuhinje.

Žanjice-Herceg Novi

Preuzeto sa sajta :https://mapio.net/

Plaža Žanjice nalazi se u uvali Mirište, nedaleko od atraktivnog letovališta Herceg Novog. Plaža je duga oko 300 m, prekrivena belim kamenom, okružena maslinjacima, a okružuje je bistro i čisto more. Plaža je pristupačna kako autom tako i brodićima koji svakodnevno saobraćaju. Plaža je uređena i ovde se nalazi nekoliko restorana u kojima možete isprobati odlične crnogorske specijalitete. Na plaži možete obezbediti suncobrane i ležaljke, a odavde možete brodićima posetitii atraktivnu – Plavu špilju.

Jaz-Budva

Na par kilometara od Budve nalazi se i plaža Jaz, koja predstavlja jednu od najdužih, a po mišljenju mnogih i jednu od najlepših plaža Crne Gore. Ova plaža sastoji se iz dva dela, od kojih je jedan nekada bio nudistička plaža. Jaz je poznat i po brojnim dešavanjim i koncertima, koji se ovde često održavaju. Takođe ovo je i jedno od omiljnih mesta kampera. Zbog svega toga ova plaža je posebno popularna među mladima.

Rafailovići

Malo naselje u istočnom delu Bečića koje je povezano i sa Budvom lepim šetalištem u dužini od 3 km, takođe privlači veliki broj turista. Plaža spada u jednu od najlepših na Jadranu, a u samom mestu naći ćete veliki broj luksuznih apartmana, hotela, dobrih restorana i kafića. U Rafailovićima je i marina za čamce i glisere. Nedaleko se nalazi i poznata plaža Kamenovo, do koje se dolazi kroz mali tunel, koju ukoliko se nađete u ovom delu Jadrana, svakako treba da posetite.

Šušanj

Ukoliko ste ljubitelji mirnijeg odmora i volite da ceo dan provedete na plaži, Šušanj je upravo mesto koje će vam to omogućiti. Gusta borova šuma nadomak plaže učiniće vrele letnje dane i više nego prijatnim. Plaža je kamenita, a more bistro. Šušanj je povezan sa Barom dugim šetalištem uz plažu, dok se usput nižu kafići i barovi.

Čanj

Čanj je još jedno mesto u Crnoj Gori koje se može pohvaliti dugom lepom plažom. Plaža se prostire u dužini od 1200 m i prekrivena je sitnim belim šljunkom zbog čega je nazivaju – Bisernom plažom. Ljubiteljima mirnog, porodičnog odmora Čanj pruža sve preduslove za dobar odmor.

Sutomore

Duga uska šljunkovito-peščana plaža, toplo more i mnoštvo restorana, kafića i barova duž plaže, stavljaju Sutomore u sam vrh turističkih atrakcija u Crnoj Gori. Brda prekrivena mediteranskom vegetacijom, u zaledju daju poseban ton ovom popularnom letovalištu, koje podjednako vole i oni koji vole dobar provod ali i oni koji preferiraju mirniji odmor.

Buljarice

Plaža u Buljaricama je duga preko 2200 metara i spada u jednu od najdužih i najlepših na crnogorskom primorju. Plaža je šljunkovito-peskovita i pogodna za autokampere. Ljubitelji nautičkog turizma ovde će svakako uživati.