fbpx
Skala Potamia smeštaj

Letovanje/Grčka/Tasos

Skala Potamia

Skala Potamia je popularno letovalište na ostrvu Tasos. Ovo prelepo mesto je okruženo prirodom od koje zastaje dah, plaža je peščana, u okolini je i borova šuma, maslinjaci, zeleni platani.

Odmah iza peskovite plaže i veličanstvene prirode, može se videti i najviši vrh na ostrvu Ipsarion koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1. 204 metara. Golden Coast Beach zajedno sa Skala Panagia Golden beach je dugačka oko 2,5 kilometara, pretežno prekrivena sitnim peskom zlataste boje. U prošlosti ove plaže bile su odvojene peščanim dinama i rekom, ali sada su te dve plaže spojene u jednu dugačku peščanu plažu koja je danas veliki ponos Egejskog mora i zaista celog Mediterana.

Pesak na plaži letovališta Skala Potamia je vrlo fin, čist i jako je pogodan za decu i njihovu igru – pravljenje kule od peska i ostalih dečijih radosti. Plaža je dobila ime po boji peska jer kada je sunce u zenitu, pesak jako svetluca bojom koja najbolje opisuje zlatnu. Posetioci na ovom području, ne samo da mogu da uživaju u prelepoj plaži, nego takođe uživaju i u predivnom okruženju ovog grčkog letovališta. Pristup letovalištu Skala Potamia je veoma jednostavan, sa odličnim putnim vezama, a osim toga postoje veoma dobre i redovne autobuske linije kao i rent-a car agencija za turiste koji nisu došli sopstvenim prevozom. U okviru letovališta postoji i taksi služba sa redovnim uslugama.

Boravak u Skala Potamia omogućava lak pristup svim ostalim plažama ostrva, mnogim arheološkim nalazištima, okolnim gradovima i selima, od kojih svako ima svoje jedinstvene atrakcije.
Koliko se brzo razvija ovo letovalište  možemo videti da se svake godine ovde otvara sve veći broj restorana i prodavnica. Samim tim što raste popularnost ovog mesta, ovde se nalazi veliki broj hotela i vila koje su uvek rezervisane mnogo ranije nego uobičajeno.


 • U ovom mestu nema apartmana.

 • ALL INCLUSIVE

  Hotel Maranton Beach

  Hotel Maranton Beach je idealan porodičan hotel koji posetiocima obezbedjuje elegantan i komforan smeštaj  u mirnom  okruženju sa savršenim pogledom na prirodne lepote Tasosa.

  NAJPOVOLJNIJE

  Hotel Achillion

  Hotel Achilllion nalazi se na 1,5 km od centra Skala Potamie i na 800 m od famozne plaže Golden beach.Smešten medju stablima maslina, hotel svojim gostima obezbedjuje sve preduslove za opušten odmor.