fbpx
Hoteli u Nikiani

Mali grad po imenu Nikiana nalazi se na 9 km od glavnog grada Lefkasa i 4 km od Ligije, ako nastavite vožnju prema Nidriju, u podnožju planine Skaros.

Nikiana je simpatično ribarsko mesto, sve popularnije poslednjih godina, ali još uvek pogodno samo za turiste koji više vole miran odmor. Sastoji se od jedne ulice koja ide autoputem i u kojoj se nalazi nekoliko prodavnica i restorana, te male luke sa brojnim jedrilicama, nekoliko restorana i kafića. Plaža je uska i šljunkovita (veliki šljunak) i može vam dobro poslužiti tokom odmora. More je čisto, ali nije tirkizno kao na zapadnoj obali. Autobuske linije saobraćaju od Nikiane do svih delova Lefkade, a postoje i izletnički brodovi do ostrva Skorpios i Meganisi.

Čak i ako ne volite miran odmor i ako se nalazite u Nikiani, mogli biste se lepo provesti posetivši druge prelepe plaže i obližnja mesta.

Hotel Red Tower

Hotel Red Tower nalazi se u mestu Nikiana na oko 100m od male plaže. U prijatnom okruženju sa fascinantnim pogledom na more, hotel nastoji da svojim posetiocima obezbedi sve preduslove...

Ermis (ex Sunshine Inn Hotel)

Hotel Sunshine Inn nalazi se u mestu Ligia na samo 100 metara od plaže i na 300 metara od šarmantne luke. Pozicija ovog hotela omogućava izuzetno lak pristup svim ostalim delovima Lefkade.

Aliki Hotel

Hotel Aliki smešten u mestu Aliki u oblasti Nikiana, zahvaljujući svojoj zavidnoj lokaciji pruža svojim korisnicima spektakularan pogled na more i okolna ostrva koji ne smete propustiti.