fbpx
Letovanje na Kritu

Plaže na Kritu su veoma različite, u zavisnosti od toga u koji deo ostrva odete. Postoje divlje plaže pogodne za surf, kao i one sa postepenom dubinom, bez talasa. Postoje udobne plaže sa suncobranima, tavernama, kafićima i restoranima ali i izolovane plaže sa vetrom u kosi..

Krit je najveće ostrvo u Grčkoj, a peto je po veličini u Sredozemnom moru. Ovde možete videti ostatke sjajnih civilizacija, istražiti sjajne plaže, impresivne planine, plodne doline i strme klisure i postati deo bogate gastronomske kulture ostrva. Krit je, uostalom, mali svemir koji se proteže lepotom i bogatstvom koje se mogu otkrivati tokom čitavog života.

Ovo romantično ostrvo je idealno za duge šetnje, razgledanje srednjevekovne arhitekture i graciozne palate, dok se u neposrednoj blizini prostiru turističke plaže i mnogobrojni hotelski objekti. Samo ostrvo je okruženo blistavim i prozračnim morem, što predstavlja posebnu draž Krita. Mekane, peščane plaže svakako navode turiste da svake godine biraju upravo Krit kao svoju letnju destinaciju.