fbpx
Plaže na Nea Kalikratia

Nea Kalikratia je smeštena na svega 40tak kilometara od Soluna i zahvaljujući svojim prirodnim lepotama mora, pečane plaže kao i dobro izgrađenom infrastrukturom predstavlja pravo mesto za odmor i vaše ovogodišnje letovanje u Grčkoj.

Kao i većina drugih letovališta u Grčkoj i Nea Kalikratia je u početku bilo samo malo ribarsko naselje. Vremenom je preraslo u ozbiljno turističko letovalište sa prebogatom hotelskom ponudom. Stanovnici ovog letovališta uglavnom uzgajaju vinovu lozu od koje prave vino, pored toga bave se i ribolovom pa se u restoranima širom letovališta možete pronaći specijalitete sa svežom ribom. Cene aparmtana i hotela za iznajmljivanje u ovom letovalištu su jako pristupačne i time veoma popularne među našim turistima. U Nea Kalikratia se nalaze još i nekoliko mega marketa poput Lidl-a, Arvanitidis-a, suvenirnica, picerija, poslastičarnica, kafića i diskoteka. Mesto ima osim toga još i malu luku, tek izgrađenu bolnicu i dom zdravlja. U blizini je i zabavni park na vodi. ovo letovalište poseduje i dosta dobrih plaža u svojoj blizini a jedna od najpoznatijih je plaža Vargia koja nosi plavu zastavu.

Hotel Mallas

Na odličnoj lokaciji, u samom centru Nea Kalikratie, na oko 150 m od plaže i na 35 km od Soluna, ovaj hotel svojim posetiocima pruža opušten i miran odmor uz tradicionalnu grčku gostoprimljivost.

Hotel Alkyonis

Hotel Alkyonis je lociran u mestu  Nea Kalikratia na Kasandri, na Halkidikiju. Savršen pogled na zaliv s jedne strane i Olimp sa druge strane čine ovaj hotel još primamljivijim.