fbpx

Kalitea je lepo mestašce smešteno na Kasandri na Halkidikiju. Kako joj i samo ime govori  Kalitea je poznata po fantastičnom pogledu na tirkizno more. Okružena šumom i zelenilom , divnom plažom prekrivenom sitnim peskom i kristalno čistom vodom Egeja , Kalithea je jedno od idealnih mesta u Grčkoj za porodičan odmor.

Samo mesto smešteno je na uzvišenju uz magistralu što i obezbedjuje predivan pogled, tako da se do plaže silazi nizbrdo. Plaža je poznata po dugačkom plićaku i veoma čistom moru. Postoji stenovit deo plaže ali je ona većinom peščana što je čini idealnom za decu.

Sam centar mesta čini nekoliko izukrštanih ulica u kojima se nižu prodavnice suvenira, garderobe i raznih lokalnih proizvoda.

Veliki broj prodavnica za snabdevanje kao i odlične taverne, restorani i poslastičarnice su na raspolaganju posetiocima. Veliki broj barova i kafića čini Kaliteu  jednim od najboljih mesta za provod u ovom delu Kasandre.

Zbog svoje lokacije Kalitea je i odlična polazna tačka za obilazak cele Kasandre i upoznavanje lepota Halkdikija.

 

Hotel Ammon Zeus

Hotel Ammon Zeus smešten u srcu Kalitee, kompletno je renoviran 2018. godine. Prefinjeno uredjen prostor i vrhunska usluga svrstavaju ovaj hotel medju hotele sa 5*.