Ostrvo Evia

Evia je ostrvo uživanja, avanture i aktivnog odmora koji će sigurno zadovoljiti sve zahteve naših turista.

Evia je jedno od popularnijih ostrva u Grčkoj, smešteno uz istočnu obalu kopna, nedaleko od Atine. To je jedno od “tajnih” ostrva koje Grci čuvaju za sebe. Generalno, to je manje turističko, a više “grčko” iskustvo. Poznata po plodovima mora i rukotvorinama, Evia je interesantno mesto koje može pružiti savršen odmor. Poput Krita, i ovo ostrvo ima mnogo malih planinskih sela u prelepom okruženju. Evia je drugo najveće ostrvo Grčke i treće na istoku Sredozemlja. Međutim, ovo ostrvo ima pomalo kopneni karakter, jer ga dva mosta – moderni, viseći i stariji, klizni – povezuju sa kopnom Grčke, nazvanim „Sterea Ellada“.

Evia ima predivne plaže, prijatnu klimu, poznate spomenike, mnogo toplotnih izvora i ukusnu hranu, pa je stoga popularno i obližnje odredište stanovnika Atine. Ostrvo se prostire na površini od 3.580 km2, njegova obala je duga 48 km, a ima 220.000 stanovnika. Drevni gradovi Evie osnovali su važne kolonije u Sredozemnom moru (Halkidiki, Mala Azija, Južna Italija), dok je Eretrija bila jedan od najmoćnijih gradova tokom klasičnog perioda. Tokom vizantijske ere, Evija je bila veoma uspešna i činila je deo Grčke departmenta.

 

Grand Bleu Hotel

Hotel Grand Bleu je smešten na prelepoj peščanoj plaži, na ostrvu Evia i predstavlja omiljeno letovalište Atinjana. Odlična kombinacija kristalno plavog mora i raskošnog zelenila opustiće vas u potpunosti.

Amaronda Resort & Spa

Amaronda Resort & Spa smešten na 100 m od prelepe peščane plaže u mestu Eretrija na Eviji ,namenjen je turistima koji žele opušten odmor. Sofisticirane sobe i divni bungalovi oduševiće posetioce.