fbpx
Ostrvo Evia

Evia je ostrvo uživanja, avanture i aktivnog odmora koji će sigurno zadovoljiti sve zahteve naših turista.

Evia je jedno od popularnijih ostrva u Grčkoj, smešteno uz istočnu obalu kopna, nedaleko od Atine. To je jedno od „tajnih“ ostrva koje Grci čuvaju za sebe. Generalno, to je manje turističko, a više „grčko“ iskustvo. Poznata po plodovima mora i rukotvorinama, Evia je interesantno mesto koje može pružiti savršen odmor. Poput Krita, i ovo ostrvo ima mnogo malih planinskih sela u prelepom okruženju. Evia je drugo najveće ostrvo Grčke i treće na istoku Sredozemlja. Međutim, ovo ostrvo ima pomalo kopneni karakter, jer ga dva mosta – moderni, viseći i stariji, klizni – povezuju sa kopnom Grčke, nazvanim „Sterea Ellada“.

Evia ima predivne plaže, prijatnu klimu, poznate spomenike, mnogo toplotnih izvora i ukusnu hranu, pa je stoga popularno i obližnje odredište stanovnika Atine. Ostrvo se prostire na površini od 3.580 km2, njegova obala je duga 48 km, a ima 220.000 stanovnika. Drevni gradovi Evie osnovali su važne kolonije u Sredozemnom moru (Halkidiki, Mala Azija, Južna Italija), dok je Eretrija bila jedan od najmoćnijih gradova tokom klasičnog perioda. Tokom vizantijske ere, Evija je bila veoma uspešna i činila je deo Grčke departmenta.

 

Palmariva

Hotel Palmariva 4* okrenut ka zalivu Eretria na Eviji, ima privatnu peščanu plažu, otvoreni bazen i prelepo uredjenu baštu.

Altamar

Hotel Altamar 3* nalazi se u mestu Pefki u severnom delu Evije. Hotel raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i family sobama i svojim gostima obezbedjuje sve preduslove za miran i opuštajući odmor.