fbpx
Alexandroupolis hotelski smeštaj

Letovanje/Grčka

Alexandroupolis

Alexandroupolis je malo ali slikovito mesto koje je poslednjih godina izuzetno atraktivno za turiste koji žele da upoznaju skrivene dragulje Grčke.

Alexandroupolis je malo, ali šarmantno mesto sa zanimljivim znamenitostima, mnoštvom plaža koje se nalaze na maloj udaljenosti i mnogim prirodnim lepotama. Glavne atrakcije prefekture i posebno grada su zaštićena šuma Dadia, jedno od retkih mesta u Evropi za očuvanje ugroženih vrsta, zatim delta reke Evros koje je međunarodno zaštičeno, kao i grad Soufli koji je poznat po industriji svile koja je tamo bila zastupljena kroz 19.vek.

Alexandroupolis ima 25 km (15,5 km) obale i može udovoljiti potrebama svakog putnika. Naći ćete prepune plaže sa jednostavnim pristupom i svim sadržajima, kao i sjajne plaže u susednim selima, a postoje i manje plaže sa bogatom vegetacijom koja se proteže sve do obale.  Ne možemo zaboraviti neverovatan pogled koji sve plaže nude na ostrvo Samothrace koje izgleda kao stena koja je izašla iz mora i idealno dopunjuje pogled na Egejsko more.

Hotel Ramada Plaza Thraki

Hotel Ramada Plaza Thraki smešten na 20 m od prekrasne plaže u Aleksandropoulisu kategorizovan sa 5 zvezdica, već na prvi pogled očarava posetioce šarmom i elegancijom enterijera

Hotel Grecotel Astir Alexandroupolis

Hotel Grecotel Astir, kompletno renoviran 2012. godine, kategorizovan sa 5*, smešten je u mestu Alexadroupoli , na samoj obali .