fbpx
Film Mandolina Kapetana Korelija

Holivudski filmovi snimani u Grčkoj

Mnogobrojni su filmovi snimani u Grčkoj na peščanim i šljunkovitim plažama, u prelepom ambijentu  a mi smo izdvojili samo nekoliko njih:

Grk Zorba

Grk Zorba

Film iz 1964. godine, reditelja Mihalisa Kakogiannisa, gde glavne uloge igraju Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas. Radnja filma koji je osvojio 3 Oskara, prati Engleza Basila, književnika koji dugo ništa nije napisao. Književnik saznaje da je nasledio mali rudnik u Grčkoj i odlučuje se da ga otvori. Na putu do Grčke upoznaje temperamentnog Alexisa Zorbu, čoveka koji zna da živi i koji mu obaća da će mu biti vodič. Nakon samog upoznavanja kulture ove zemlje, Basil počinje da menja pogled na svet i više uživa u životu. Film je sniman na ostrvu Krit.

Mamma Mia!

Film je nastao po mjuziklu „Mamma Mia!“, baziran na pesmama grupe ABBA. Premijera filma bila je u Grčkoj 2008. godine. Glavnu ulogu tumači Meril Strip. Sama radnja filma odvija se na ostrvu Skopelos. Film prati vlasnicu hotela Donu “Vila Dona” njenu ćerku Sofi i Sofinog verenika. Nakon Doninih romansi iz mladosti rođena je Sofi. Dvadeset godina kasnije Sofi na svoje venčanje sa Skajem, krišom poziva trojicu muškaraca verujući da je neki od njih njen otac, gde počinje zaplet.

Mamma mia film Grčka - Blog - AquaTravel.rs

 

Mandolina kapetana Korelija

Sjajan film sniman na Kefaloniji u samoj prestonici Argostoliju. Glavne uloge tumače Nicolas Cage i Penelope Cruz. Grčko ostrvo Kefalonija, 1940. godina. Pelagia je mlada žena koja živi sa ocem doktorom dr Lanisom uživajući u idiličnoj svakodnevici usred Jonskog mora. Ali kako se rat približavao Kefaloniji, a Pelagijin dečko Madras se želi pridružiti otporu protiv italijanskih okupacionih snaga koje nadiru iz Albanije. Nakon što okupator uz pomoć nemačkih saveznika zauzme ostrvo, na njega stigne i oficir italijanske vojske koji je bio prevodilac, Antonio Koreli kojeg puno više zanimaju muzika i mandoline nego ratovanje daleko od kuće. Kako je Pelagia u početku nepoverljiva prema šarmantnom italijanskom oficiru, Koreli počinje sticati njeno poverenje.

Mandolina kapetana Korelija film Grčka - Blog - AquaTravel.rs

 

Moja grčka avantura 

Ovo je romantična komedija iz 2009. godine koja prati Georgiju (Nija Vardalos) profesorku istorije i turističkog vodiča, koja vodi grupu turista, pokazujući im znamenitosti i lepote njene rodne Grčke, pokušavajući da sredi i sopstveni život, što neće biti jednostavno pogotovo nakon što upozna vozača autobusa Pupija. Najveći deo filma sniman je u Atini.

My life in ruins film Grčka - Blog - AquaTravel.rs

 

Before Midnight

Predstavlja treći deo u neverovatnoj trilogiji filmova ( Before Sunrise, Before Sunset i Before Midnight). Film je iz 2013. godine i glavne uloge tumače Ethan Hawke i Julie Delpy. Radnja filma ‘Before Midnight’ odvija se devet godina nakon filma ‘Before Sunset”, a Jesse i Celine su konačno zajedno, žive kao par u Grčkoj i imaju dvoje dece – male bliznakinje. Jesse i dalje pokušava postići uspeh kao pisac i pokušava održati vezu sa sinom iz prošlog braka, a Celine je u poslovnoj dilemi i razmatra posao u vladi. Pogledajte ovaj film i upoznajte prelepi Peloponez.

Before Midnight film Grčka - Blog - AquaTravel.rs

Ovo su filmovi snimani u Grčkoj koji su najpoznatiji, međutim postoji ih mnogo više, zato kokice u ruke i uživanje može da počne.