fbpx
Turska džamija

Ove godine Aqua Travel agencija vas vodi u mističnu Tursku! Putovanje sa nama je idealna prilika da upoznate orijentalne tragove drevne zemlje koja se ponosi bogatim kulturnim nasleđem i posebnom atmosferom koja svake godine oduševljava turiste širom sveta.

Turska je drevna zemlja, kolevka civilizacije i jedan od značajnih centara svetske istorije. Zaista je to zadivljujući spoj Istoka i Zapada, antike i savremenosti, egzotike i poznatog evropskog stila. Ovo je zemlja koja zauzima jedinstven geografski položaj, jednim delom pripada Aziji, a drugim Evropi. Kroz svoju istoriju, Turska je istovremeno bila prepreka i most između dva kontinenta. Osim svog geografskog položaja, Turska je jedinstvena na mnogo načina. Glavni grad Istanbul smešten je na dva kontinenta i predstavljao je dom mnogih svetskih imperija. Ovde ćete videti tragove Rimske, Vizantijske i najznačajnije Otomanske imperije.

Ako tražite mističnost, odličnu kuhinju i fantastičnu arhitekturu islamskog Bliskog Istoka, onda je pravo vreme da upoznate gradove Turske. Od uživanja u muzici i plesu, do izvrsne hrane, čarobnih tepiha, bezbrojnih bazara i netaknutih mediteranskih plaža, Turska nudi dovoljno blaga za 100 života! U Turskoj je danas 13 lokacija koje su upisane na UNESCO-ovu listu svetske kulturne baštine, a neverovatne 62 lokacije su na preliminarnoj listi. Ovi značajni lokaliteti obuhvataju periode od mezolitskog hrama (Gobekli Tepe) do biblijskog grada (Efez) do bojnog polja Prvog svetskog rata (Gallipoli), zbog čega je danas Turska šesta najposećenija turistička destinacija na svetu.

Naša agencija vas ove godine vodi u orijentalni Istanbul. Prođite ulicama koje još uvek pamte korake Aleksandra Makedonskog, Vinstona Čerčila i Sulejmana Veličanstvenog. Upoznajte drugačiju kulturu i uverite se da su legende istinite – Istanbul će vam oduzeti dah.

Istanbul - 3 noćenja - AquaTravel.rs

Istanbul - 3 noćenja