fbpx
Pogled Crna Gora

Crna Gora za ljubitelje adrenalina

Ukoliko ste ljubitelj pravih avantura i uzbudjenja, Crna Gora je pravo mesto za vas. Nacionalni parkovi , kojih ova zemlja ima više nude različite zanimljive varijante rekreacije. Planinske staze sa prekrasnim vidikovcima, brojni kanjoni, jezera, prelepo more i netaknuta priroda pravi su izazov.

Kanjon Nevidio

Kanjon u Crnoj Gori Nevidio

Ukoliko ste ljubitelj adrenalina kanjon Nevidio je pravo mesto za vas. Kanjon predstavlja deo reke Komarnice koja izvire u podnožju Durmitora. Kanjon odlikuju visoke stene niz koje se spuštaju vodopadi i uski kanali koji posetioce ostavljaju bez daha. Kako mu samo ime govori- do sada ne vidjen kanjon. dugo je zbog svoje nepristupačnoti bio skriven od očiju javnosti. Ovaj kanjon autentične i svakako nesvakidašnje lepote, onim najhrabrijima pruža nekoliko sati prave avanture. Prolazi uski svega 40-ak cm, visoke litice i strmi prolazi već na prvi pogled deluju zastrašujuće ali ukoliko ste dovoljno hrabri, iskusićete nesvakidašnje iskustvo i otvoriti sebi potpuno nove vidike. Zato ljubitelji avantura krenite , Nevidio čeka na vas.

Rafting -Tara

Rafting na Tari

 

Kada je reč o splavarenju u Crnoj Gori, tu su reke Tara, Morača i Lim. Kanjon Tare najdublji kanjon u Evropi, smešten izmedju belih stenovitih vrhova i bujnog zelenila dubok 1300m drugi je kanjon po dubini na svetu. Netaknuta priroda i brojni fascinantni vodopadi čine kanjon nestvarno lepim i očaravajućim. Tara u dužini od 158 km sa svojih 14 pritoka i brojnim brzacima pravi je izazov za sve ljubitelje raftinga. Ipak u hladnijim mesecima ova avantura je namenjane samo iskusnima, dok ukoliko želite da se prvi put okušate u ovoj avanturi, bolje da se opredelite za letnje mesece.

Jedrenje

Jedrenje u Crnoj Gori

 

Crna Gora i Jadran savršena su destinacija i za ljubitelje jedrenja. Toplo, blistavo more, divne obale i plaže, povoljna klima brojni zalivi i ostrvca kao i brojne opremjene marine, čine jedrenje veoma dostupnim. Bokokotorski zaliv jedna je od idelanih lokacija za jedrenje. Nesvakidašnji prizori, prirodne lepote i Kotor kao jedan od fascinatnih srednjevekovnih gradova na Jadranu, brojne uvale za uživanje, male luke, tradicionalna naselja, atraktivna mesta za kupanje i ronjenje, učiniče ovu avanturu zaista nezaboravnom. Budvanska rivijera takodje ima pogodnosti za bavljenje jedrenjem. A posebno se izdvaja Bar, najveća luka u Crnoj Gori .

Ronjenje

Ronjenje Jadransko more

Crna Gora svojim posetiocima obezbedjuje i puno mesta idealnih za ronjenje. S obzirom da je more prijatno toplo a vidljivost pod vodom od 15-40 m u zavisnosti od oblasti, lako se možete prepustiti ovoj avanturi. Kao najbolje lokacije, ronioci ovih krajeva savetuju da obavezno obidjete-pećinu Posejdona kod Luštice kao i Plavu pećinu na istoj lokaciji, zaliv Krekavica sa pećinom, pećinu Mikovića kod Bara poznatu po stalaktitima, Antičke amfore u zalivu Bigovica u barskoj rivijeri , greben na ostrvu Mamula sa bogatom florom i faunom.

Biciklizam

Biciklizam u Crnoj Gori

Pred ljubiteljima biciklizma u Crnoj Gori su brojne staze koje treba savladati. U prekrasnim pejzažima prirode, planinskim stazama,kroz guste borove i bukove šume, oko prekrasnih jezera i ivicom najlepših kanjona biciklisti mogu uživati u ovom sportu. Neke od najpoznatijih staza su-Slano i slatko –Ruta od Herceg Novog preko Nikšića, Žabljaka , Danilovgrada i Cetinja do Kotora., zatim-Otkrića na severu-Čarobni istok pored Biogradskog jezera-Beskrajni pejzaži i – Priče pokraj vode. Iako su staze zahtevne i iziskuju dosta energije i upornosti, uvežbanosti i priprema prizori su toliko savršeni da se zaista vredi potruditi.

Durmitorski prsten

Durmitor planina

Kružno putovanja dugo više od 70 km, polazi sa Žabljaka i nastavlja se oko Durmitora, obilazeći prekrasne kanjone prostrane visoravni i najviše vrhove planine. U ovu avanturu je najbolje uputiti se adekvatnim vozilom, a usput se zaustavljati da uživate u panoramama koje će vas zasigurno fascinirati.

 

Avanturistički parkovi

Avanturisticki parkovi Crna Gora

Ono što vam još može biti veoma interesantno u Crnoj Gori su i avanturistički parkovi. Zabava za celu porodicu, dobro osmišljena avantura, kako za najmladje tako i za starije odvešće vas u potpuno drugi svet , na par sati. Najpopularniji su avanturistički parkovi na Lovćenu , Kolašinu i na Vrbnju. Dobro osmišljene staze, zanimljive prepreke, oprema i stručno osoblje pomoći će vam da se, u prelepoj prirodi na svežem vazduhu, potpuno prepustite igri i zabavi i zaboravite na sve ostalo.