fbpx

Zašto Kušadasi …

Kada razmišljate o letovanju u Turskoj , obično je prvo mesto na koje pomislite Kušadasi. Kao najpopularnije letovalište na ovom delu Egeja , nekada maleno ribarsko mesto, danas je svojevrsna turstička atrakcija, kako za mlade koji će ovde pronaći zabavu i provod, tako i za one koji bi da se opuste, odmore i uživaju u suncu i moru.

Kusadasi - Turska-Letovanje - AquaTravel.rs

Smešten na zapadnoj obali Turske , Kušadasi je danas veliki grad sa peko 80000 stanovnika i ujedno jedno od najposećenijih Turskih letovališta. S obzirom na veliki priliv turista ovde je ponuda hotelskog smeštaja izuzetno široka.

Turistima su na raspolaganju sve varijante od izutetno ekonomičnih hotela  koji pružaju osnovnu uslugu po krajnje pristupačnim cenama, do luksuznih hotela sa bogatim sadržajima i vrhunskom uslugom.

Kod hotela je takodje razlika u tome da li su pozicionirani na plaži , u kom  slučaju su udaljeniji od centra, ili obrnuto . U svakom slučaju taj vid transporta u Kušadasiju je veoma olakšan zahvaljujući  tzv. dolmušima –mini kombijima, koji saobraćaju veoma često, i po pristupačnoj ceni  vas voze s jednog kraja na drugi. Dolmuši voze po ceni od 2,25-2,75 TRY u zavisnosti od plaže koju želite posetiti.

Kusadasi - Turska -Letovanje - AquaTravel.rs

Posetiocima ove destinacije u Turskoj na rapolaganju su brojne plaže kojima je zajedničko da su veoma lepo uredjene , većinom peščane, sa kristalno čistom vodom i raznovrsnim sadržajima.

Grad je odlično snabdeven, brojni supermarketi, suvenirnice i ranorazne prodavničice nude bukvalno sve uz izuzetno ljubazne i predusretljive trgovce. U pešačkoj zoni se nižu brojni restorani, klubovi, kafići. Kušadasi je pravi raj za mlade s obzirom da se žurke organizuju bukvalno danonoćno tako da je odličan provod zagarantovan.

Kada su u pitanju cene hrana u Turskoj zaista nije skupa ,tako litar mleka staje 7 TRY (51RSD), hleb  5 TRY (36RSD), jaja pak. 19TRY (139 RSD), voda 1,5 l -2TRY (15 RSD),jabuke 8TRY (58RSD) pivo od 14-18 TRY (102-131 RSD)

Kusadasi - Turska -Letovanje -AquaTravel.rs

U restoranima I kafićima cene su takodje veoma primamljive.Tako u zavisnosti od restorana obrok možete naći po ceni   od  -110 TRY (-780 RSD) espresso -10TRY (72 RSD), kapućino 14TRY (103RSD) sok 5 TRY (37RSD) čizburger u fastfoodu  od 10 TRY(80 RSD)

Iz Kušadasija se takodje organizuju i brojni izleti, krstarenja i obilasci brojnih atraktivnih i zanimljivih lokacija. Najposećenij su Efes i Pamukale . Takodje tu je i nezaobilazan Aqua Park –Aqua  Fantasy, jedan od najlepših u celoj Turskoj. Cena izleta u Efes iznosi od 30€ kao I za Pamukale dok je izlet do Aqua  parka od 10€.

Kusadasi - Turska -Letovanje -AquaTravel.rs

Prelepe plaže, izuzetno ljubazni i  gostoprimljivi domaćini, ukusna hrana, pristupačne cene i brojni i raznovrsni sadržaji izdvajaju Tursku  i Kušadasi  medju najpoželjnije destinacije za leto 2022. godine.

Uverite se i sami …

*Cene navedene u tekstu  su informativnog karaktera i  podložne su promenama.