fbpx
Štedimo novac za putovanje u Grčku

Kako uštedeti novac za putovanje?

Postoji li osoba na svetu koja ne voli putovanja? Mi čisto sumnjamo. Da li vam se nekada desilo da čim se vratite sa jednog već razmišljate i maštate o narednom putovanju? Svesni smo da živimo u zemlji sa ograničenim budžetom građana za ovaj vid uživanja. Kako bi i nekoliko putovanja godišnje za vas postala realnost, pripremili smo par saveta, kako uštedeti novac za putovanje.
Brojni faktori koji nas sprečavaju u nameri da putujemo su uglavnom posao, obaveze, nemogućnost da se uskladite sa prijateljima, novac…
Jedan od najvećih, ako ne i najveći problem je sigurno novac. Međutim za sve postoji način ukoliko neka osoba to stvarno želi.

Usteda na putovanju

Saveti kako uštedeti novac za putovanje

1. Isplanirajte svoj budžet za putovanje unapred – pre nego što se uputite u neku od agencija kako biste uplatili aranžman, na papir stavite vaš budžet i uporedite ga sa samom turom, izletima i svim propratnim zabavnim sadržajima, kako biste bili sigurni da li je to dovoljno novca za ono što želite da vam određena tura pruži. Prema svojim mogućnostima odredite destinaciju i trudite se da što više uživate u njoj.
2. Svako od nas je bar nekad imao problem sa trošenjem novca na razne sitnice, koje „jedu“ budžet. Umesto da svakodnevno potrošite novac na razne grickalice, cigarete, sokove i mnoge druge stvari, probajte da taj deo novca izdvojite sa strane i za godinu dana, možda budete uštedeli baš za vaše putovanje iz snova.

Usteda na putovanju

3. Štedite i na samom putovanju, kako biste imali za sledeće. Ne sumnjamo da vam je cilj da se na svakom putovanju provedete sjajno, posetite restorane kako bi probali nacionalnu kuhinju zemlje u kojoj ste, odete na izlete, u provod… Rasporedite svoje vreme i budžet, ne morate svaki dan ići u restoran, na sladoled, provod, izlet, kafić… Sve te stvari isprobajte ali u umerenim količinama, i deo vremena jednostavno posvetite šetnji, uživanju na suncu, druženju sa prijateljima, igranju raznih društvenih igara… Sigurni smo da postoji mnogo besplatnih a zabavnih stvari, vaš novčanik će vam biti zahvalan.
4. Svet interneta, društvenih mreža i raznih sajtova, u današnje vreme omogućio nam je sve informacije koje su nam potrebne pre samog putovanja. Preko interneta možete tražiti jeftine letove, smeštaj, razne akcije turističkih agencija, avio kompanija i tako dodatno možete uštedeti novac.
5. Među ovim savetima svrstaćemo i vansezonska putovanja, kada za mnogo manji novac možete posetiti željenu destinaciju nego u jeku sezone. Samim tim sa ostatkom novca možete posetiti još neko turističko mesto iste godine.

Usteda na putovanju

Nadamo se da su vam se saveti svideli, i da će vam bar neki od njih pomoći u uštedi novca za vaše naredno putovanje, jer ono je blago u koje vredi ulagati.