fbpx
Mobilne aplikacije za putovanja - Blog - AquaTravel.rs

5 besplatnih aplikacija koje morate isprobati na putovanju

Aplikacije za putovanja nisu samo izvor inspiracije, već su izuzetno korisne za upravljanje logistikom – čak i prilikom rezervacija lokalnih restorana ili pronalaženja atrakcija ma gde na svetu bili. Postoji mnoštvo aplikacija koje pomažu pri putovanju, od pomoći pri pakovanju, zatim onih koje služe kao rečnici stranih jezika, do aplikacija za upoznavanje.  Ova sjajna pomagala vam mogu olakšati kretanje kroz nepoznate gradove, upoznavanje lokalne kulture, kao i da spakujte savršen kofer. Šta god vam treba kad krenete na put, za to postoji aplikacija.

Packr Travel Checklist

Aplikacija za pakovanje kad krećete na put - Blog - AquaTravel.rs

Ova genijalna aplikacija se zasniva na vašem odredištu (gradu, državi ili regionu), datumima putovanja i aktivnostima koje planirate. Packr kreira kontrolnu listu za pakovanje za vaš kofer iz 24 unapred definisane aktivnosti. Na osnovu dužine boravka, vremenskih prilika i planiranih aktivnosti, lista pakovanja će biti spremna za tren oka a vi je možete dodatno modifikovati po želji.

Roadtrippers

Roadtrippers aplikacija za pakovanje kad krećete na put - Blog - AquaTravel.rs

Putujete autom i imate značajnu fleksibilnost na putu nego kada putujete autobusom ili avionom, ali planiranje ovog putovanja zahteva određeni napor. Isprobajte Roadtrippers sledeći put kada budete inspirisani da krenete automobilom na more u Grčku. Aplikacija vam omogućava besplatno mapiranje puta do 7 putnih tačaka. Nakon toga, postoji opcija za nadogradnju.
Uz vašu rutu, aplikacija će preporučiti lokalne opcije restorana i motela, usputne atrakcije, živopisne stanice i još mnogo toga. Čak možete videti unapred pripremljene vodiče za popularne destinacije.

Meetup

Meetup aplikacija za pakovanje kad krećete na put - Blog - AquaTravel.rs

Jedan od načina da zaista uronite u svoje sledeće odredište jeste da se upoznate i razgovarate sa lokalnim stanovništvom koje vam može pomoći da se ne osećate kao turista. Meetup vam može pomoći da se povežete sa ljudima koje zanimaju iste stvari kao i vas, čak i dok ste na odmoru. Bilo da se radi o kuvanju, tehnici, sportu, muzici ili fotografiji – aplikacija će vam pomoći da pronađete događaj u lokalnoj zajednici kako biste stekli nove prijatelje širom sveta.

Trabee Pocket

Trabee Pocket aplikacija za pakovanje kad krećete na put - Blog - AquaTravel.rs

Savršena za putnike koji su na poslovnom putovanju i koji bi trebalo da prate potrošnju i budžet – ili one koji vole da ostanu u okvirima planiranog budžeta – ova aplikacija takođe ima koristan kalkulator kursa. Besplatno je na iOS-u i Androidu sa opcijom za nadogradnju.

Flush

Flush aplikacija za pakovanje kad krećete na put - Blog - AquaTravel.rs

Kada se nalazite u drugoj državi a potrebno je da koristite uslugu toaleta, nema bolje aplikacije koja za vas pronalazi besplatni javni toalet. Pronalazak javnog toaleta dok putujete može biti prilično zahtevno. Flush aplikacija za lociranje toaleta štedi vam vreme i pomaže vam da izbegnete nezgodu. U bazu podataka aplikacije je uneto preko 190.000 javnih toaleta. Osim toga, u aplikaciji možete videti koji su besplatni, dostupni za invalide ili se plaćaju – a korisnici mogu čak oceniti ili prijaviti toalet. Aplikacija Flush je besplatna i dostupna na iOS-u i Google Play.