fbpx
Najlepse playe Kusadasija - Letovanje - AquaTravel.rs

Najlepše plaže Kušadasija

Kušadasi, jedno od omiljenih turskih letovališta , svakako s punim pravom zauzima tu poziciju. Jedan od razloga za to su svakako brojne prelepe plaže koje se nalaze u samom gradu i njegovoj blizini.

 

Ladies Beach  -Kadinlar Denizi

Ladies Beach - Kusadasi, Turska - Letovanje - AquaTravel.rs

Plaža Ladies beach, jedna  je od najpopularnijih u Kušadasiju. Njeno ime potiče još iz vremena kada su pristup ovoj plaži imale samo žene. Plaža se nalazi na 5 minuta vožnje od centra ili 20-ak minuta hoda. Duga je oko kilometar, lepo uredjena i organizovana. Plaža je peščana,voda čista , prozirna i plitka a duž šetališta uz plažu , koje krasi drvored palmi , nižu se brojni kafići , restorani , radnje i hoteli. Posetiocima su na raspolaganju ležaljke, suncobrani i tuševi. Ova plaža se preporučuje i ljubiteljima sportova na vodi.

 

Silver Sand Beach

Silver Beach-Kusadasi, Turska - Letovanje - AquaTravel.rs

Plaža Silver Sand kao što i sam naziv kaže pokrivena je beličastim sitnim peskom.Plaža je prilično duga  ali većinom nije uredjena. U jednom delu nalazi se par beach barova gde možete naći osveženje I hranu. Do plaže se dolazi najlakše dolmušima  a  namenjena je više ljubiteljima mirnijeg odmora.

 

Diamond Beach

Gold Beach - Kusadasi, Turska - Letovanje -AquaTravel.rs

Diamond ili Gold beach kako je još nazivaju, je zapravo deo plaže Long Beach. Plaža je pokrivena finim zlatastim peskom, po kome je I dobila ime. Plaža je već duže vremena popoularna kao savršeno mesto za odmor ali I za šoping, s obzirom da se na putu ka plaži nalazi i poznati Nazilli Bazaar. U neposrednoj blizini plaže su i restorani tako da ovde možete u isto vreme iskombinovati različite sadržaje na idealan način.

 

Long Beach

Lonb Beach - kusadasi,Turska - Letovanje - AquaTravel.rs

Na 15-ak minuta vožnje južno od centra Kušadasija nalazi se Long Beach. Kao što joj i samo ime govori plaža je veoma duga -6 km .Ova peščana plaža je lepo uredjena, ima ležaljke, suncobrane, tuševe, brojne barove i restorane. Plaža pruža broje  sadržaje izmedju ostalog ovde se nalazi i jedan od 3 najveća Aqua parka u Kušadasiju.

 

Green Beach

Green Beach - Kusadasi, Turska - Letovanje - AquaTravel.rs

Zelena plaža nalazi se na 5 minuta vožnje od centra Kušadasija, nedaleko od Ladies beach plaže. Ova plaža je peščana i lepo uredjena. Većim delom plaža je pokrivena suncobranima i ležaljkama. Plaža je mirnija  i na njoj je obično manja gužva nego na okolnim.

 

Plaža Nacionalni Park

Milipark - Kusadasi, Turska _ Letovanje _AquaTravel.rs

Na 35 km južno od Kušadasija nalazi se Nacionalni park Milipar. Sve plaže koje su ovde obuhvaćene su za svaku preporuku. Na prvoj je najveća gužva tako da ukoliko želite mirniji odmor onda se odlučite za drugu i treću .One su malo udaljenije i ponekad se dolmušima ne ide do njih ali ukoliko zamolite vozače sigurno će biti predusretljivi. Plaže su delimično uredjene ima tuševa i ponegde ležaljki i suncobarana. Ulaz u park se plaća , a ukoliko idete svojim autom takodje dodatno doplaćujete. Plaže su šljunkovite i mogu se pohvaliti izuzetno bistrom vodom što je pogodno i za ljubitelje ronjenja. Ovde ima dosta lepih uvala i prirodne hladovine tako da je Milipark svakako naša preporuka.

 

Ponuda hotela u Kušadasiju za leto 2024.