fbpx
Bosanske_piramide_Aquatravel

Misterija Bosanskih piramida

Da li ste čuli za Bosanske piramide?

Sarajevo i Bosanske piramide - Bosna i Hercegovina - Evropski gradovi - AquaTravel.rs

Smeštene u blizini mesta Visoko u Bosni i Hercegovini, severozapadno od Sarajeva, piramide su postale poznate javnosti 2005. godine.O njima prvi govori Semir Osmanagić koji je i pokrenuo istaživanja i proučavanja. I ako postoje oprečna mišljenja i osporavanja, nesumnjivo je da piramide iz godine u godinu imaju sve više posetilaca, među kojima su i mnogi poznati sportisti.

Kompleks doline piramida sastoji se od –piramide Sunca, Meseca, Zmaja, Zemlje  i piramide Ljubavi.

Unutar piramida postoje podzemnni prolazi, hodnici, prostorije i jezero.

 

Piramida Sunca je pokrivena betonskim blokovima za koje se još ne može sa sigurnošću tvrditi kako i kada su nastale. Površina je prekrivena bujnom vegetacijom.  Podzemni tuneli Ravne su osvetljeni i dodatno obezbeđeni. Temperatura je konstantna oko 11 stepeni. Ono što je najvažnije jeste što je u tunelima potvrđena visoka koncentraija negativnih jona i Šumanove rezonance koja našem telu omogućava da se revitalizuje i svakako ima pozitivan uticaj na zdravlje.

Ceo kompleks je oivičen parkom koji zaista deluje opuštajuće i  umirujuće, kako se i naziva – Park pozitivne energije, spokoja, duhovnog mira i harmonije s prirodom. Park zapravo predstavlja kombinaciju arheoloških, rekreativnih i energetskih sadržaja. Ljubitelji joge i meditacije ovde nalaze idealan mir za uživanje i opuštanje, što je zapravo i svima potrebno.

Sarajevo i Bosanske piramide - Bosna i Hercegovina - Evropski gradovi - AquaTravel.rs

Upustite se u avanturu, istražite nešto novo, udahnite vazduh i pozitivnu energiju, približite se prirodi i uživajte u njenim blagodetima…