Letovanje Afitos

Afitos ili Athitos je tradicionalno mesto na Kasandri Halkidiki koje se nalazi na 83 km od Soluna. Ima neverovatan pogled na zaliv Toroneos dok je mesto izgrađeno na brdu iznad obale.

Mali trgovi, kaldrmisane ulice i tradicionalne kafane stvaraju predivan krajolik mesta Afitos koji je u potpunosti usklađen sa prirodnim pejzažom. Posetioci i turisti imaju priliku da se dive jedinstvenoj arhitekturi crkve Svetog Dimitrija koja je sagrađena 1859. godine i koja se nalazi na centralnom trgu, kao i letnjikovcima i čuvenim skulpturama Vassilisa Pavlisa.

Tokom letnjih meseci turisti rado dolaze u Afitos. Restorani, tradicionalne taverne, kafići i barovi čekaju da pruže nezaboravne trenutke tokom boravka na Halkidikiju. Peščana plaža u Afitosu je duga i ima nekoliko beach barova u kojima možete iznajmiti ležaljke. U moru ima nekoliko mesta gde ima kamenja i voda naglo postaje dublja.

Hotel Petrino Suites

Hotel Petrino Suites je mali hotel izgradjen u tradicionalnom stilu  tzv. Boutique  hotela. Elegantno uredjeni suiti , opremljeni ručno napravljenim nameštajem , rasporedjeni su u 6 kamenih kuća.

Hotel Evripidis

Hotel Evripidis je smešten u blizini tradicionalnog seoca Kasandre, u Afitosu. Na odličnoj lokaciji hotel pruža kombinaciju relaksirajućeg odmora i tradicionalne grčke atmosfere.

Hotel Blue Bay

Hotel Blue Bay pozicioniran na svega 60 metara od obale očaraće vas pogledom na beskrajno plavetnilo Egeja od koga zaista zastaje dah. Dizajn i prijatna atmosfera su karakteristike ovog hotela.

Fantastična ponuda

Hotel Afitis Boutique

Hotel Afitis Boutique smešten je na samoj plaži u mirnom kraju, u Afitosu. Okružen sa jedne strane tirkiznim, kristalno čistim morem a sa druge bujnim zelenilom, idealno je mesto za miran odmor.