aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

ROLAND GARROS | 24.05 – 07.06.2020 | PARIZ, FRANCUSKA

Roland Garros - Tenis, Sportski događaji - AquaTravel.rs

Roland Garros - Tenis, Sportski događaji - AquaTravel.rs

Turnir Roland Garros, poznat i kao French Open, mnogi smatraju najzahtevnijim teniskim turnirom. Turnir počinje svake godine krajem maja i traje dve nedelje. Smatra se da je pravi fizički izazov, uglavnom iz dva razloga, površine gline na terenima i sistem u kome nema taj-brejka u finalnom setu. Glinena površina (koja je zapravo mešavina slojeva krečnjaka, klinkera i opeke od cigle usporava lopticu i igru, pa smanjuje efekat snažnih servisa). Kao rezultat toga, manje mečeva se rešava pomoću asova, pa mečevi i setovi traju duže vremena.
Turnir je počeo 1891. godine sa muškim singlovima. 1897. godine dodati su ženski singlovi. Mešoviti dubl događaj je dodat 1902. godine, ženski dubl 1907. godine, a muški dubl je dodan tek 1925. godine.

Ovogodišnji turnir će okupiti elitu tenisa iz celog sveta. Ne propustite priliku i nabavite sigurne karte na vreme!

Pogledaj ponudu - Sportski dogadjaji - AquaTravel.rs

Nesporni pobednik titula je trenutni nosilac Rafael Nadal, koji je osvojio 10 puta (između 2005-2019) i postao heroj Roland-Garrosa. Među ženskim pobednicama, izuzetne igračice su Steffi Graf (sa 6 pobeda u 12 godina), Justine Henin (sa 4 pobede), Arantka Sanchez Vicario (sa 3 pobede), Margaret Court (sa 5 pobeda, 3 su bile u otvorenom turniru ), Monika Seleš, koja je takođe kao najmlađa igračica osvojia titulu u šesnaestoj godini (sa tri uzastopne pobede), Martina Navratilova, Serena Vilijams, Marija Šarapova (sa 2 pobede). Aktuelni nosilac titule je Ashleigh Barty.

Suzanne Lenglen sa 6 pobeda u 1920-im je najuspešniji francuski ženski igrač, u čiju čast je 1994 imenovan sekundarni teren. Poslednja francuska igračica koja je osvojila titulu bila je Mari Pierce (2000).

Tereni Roland Garrosa danas pokrivaju 8,5 hektara zemlje i ima ih ukupno 20. Glavni teren (Phillipe Chatrier), izgrađen je 1928. za turnir Davis Cupa između Francuske i SAD. Kapacitet ovog terena je 14.840 mesta. Teren Lenglena sa kapacitetom od 10.068 mesta, i Teren 1 sa 3.800 mesta su sledeći po veličini.

 

 

  • Aranžmani
  • Hoteli
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.