fbpx
PLF obrazac za ulazak u Grčku

PLF obrazac za ulazak u Grčku


VAŽNO OBAVEŠTENJE !!! OD 15. MARTA 2022 NIJE POTREBAN PLF OBRAZAC ZA ULAZAK U GRČKU!

SVI OSTALI USLOVI DO DALJNJEG OSTAJU NA SNAZI!


Svi putnici moraju popuniti svoj PLF obrazac do dana pre ulaska u Grčku, odnosno pre napuštanja svoje države. PLF obrazac sadrži sve detaljne informacije o polaznom mestu, trajanju prethodnih boravaka u drugim zemljama i adresi tokom boravka u Grčkoj. U slučaju da želite da menjate adrese, potrebno je da navedete adresu na kojoj ćete biti najmanje prva 24 sata. Treba dostaviti po jedan PLF po porodici. Nakon što popunite obrazac, dobićete e-poruku sa potvrdom. U potvrdi će se nalaziti jedinstveni kod (QR) koji će vam stići na dan zakazanog dolaska u Grčku i o čemu ćete biti obavešteni putem e-pošte.

Putnici koji ulaze u Grčku tog dana kada dobiju QR kod, mogu pokazati i elektronsku potvrdu, jer će im kod stići tokom putovanja. PLF se takođe može naći u aplikaciji Visit Greece i na www.travel.gov.gr Preporučuje se da svi posetioci pre dolaska u Grčku besplatno preuzmu aplikaciju Visit Greece (u skladu sa GDPR-om).

Vakcine koje su priznate u Grčkoj su: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson + Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleia (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm

Postupci popunjavanja PLF obrasca

1. Registrujte svoju e-mail adresu

Najpre je potrebno da se registrujete sa email adresom na koju će vam stići QR kod, kao i sve potrebne informacije. Nakon što se registrujete, stići će vam povratni mejl sa verifikacionim linkom preko koga se možete ulogovati na vaš nalog ili putem portala: https://travel.gov.gr.

Kada se ulogujete, potrebno je da štiklirate sve opcije koje su vam ponuđene na prvoj stranici (slika dole)

PLF obrazac protokolSledeći koraci se odnose na informacije o načinu putovanja. Potrebno je da štiklirate prvu opciju (ako putujete automobilom).

 

PLF obrazac ulaz u Grčku

Na sledećoj strani potrebno je da unesete informacije o prevozniku. Ukoliko putujete našim autobuskim prevozom, potrebno je da obeležite Bus, a kao Carrier da upišete Tagoma. Ispod toga je potrebno da odaberete datum ulaska u Grčku (Date of travel), kao i granicu na kojoj prelazite (Select Entry Point). Ukoliko putujete sopstvenim prevozom, potrebno je da uz ove podatke unesete i broj automobilskih tablica.

 

Putovanje autobusom PLF obrazac

 

2. Zdravstvena pitanja i lične informacije

Nakon opštih informacija o putovanju, u obrascu se nalaze pitanja o vakcinaciji, odnosno PCR testu koji je potreban za ulazak u Grčku. Najpre se opredelite za dokument koji ćete poneti u Grčku – informacije o vakcini ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Ukoliko se opredelite za vakcinu, potrebno je da popunite podatke kao što su: u kojoj državi ste se vakcinisali, kojom vakcinom, kao i datum revakcine.

Takođe jedna od opcija je dokument o preležanom virusu u prethodnih od 2 do 6 meseci, s tim što ovaj dokument mora biti na engleskom jeziku. Putnici dokazuju da su preležali virus potvrdom o preležanom COVID-19, ili potvrdom o pozitivnom rezultatu na PCR testu ili na antigenskom testu iz perioda bolovanja. Gore navedena dokumenta moraju da sadrže ime i prezime lica, kako se ona navode u pasošu.

 

PLF obrazac za putovanje

 

Poslednji korak jeste da unesete lične podatke:

1. Ime i prezime

2. Godine

3. Adresa

4. Broj pasoša ili lične karte

5. Adresa boravka u Grčkoj

6. Kontakt telefon

7. Email adresa

Nakon što unesete vaše lične podatke, potrebno je da navedete osobu koja bi bila vaš kontakt u slučaju bilo kakvog problema. To može biti neko od vaše porodice ili prijatelja, a zatim unosite njihove kontakt podatke.

 

Popunite PLF obrazac

 

 

Na samom kraju obrasca, imate opciju da dodate i druge putnike koji putuju sa vama istog datuma. Postoje dve opcije: jedna za članove porodice i druga za osobe koje nisu članovi porodice (Add family ili non-family members). Za članove porodice (family members) unosite ime, prezime, godine i broj pasoša, dok za osobe koje nisu članovi porodice unosite ime, prezime i broj pasoša. Nakon što potvrdite obrazac, na mejl će vam stići potvrda sa QR kodom, koju je potrebno da odštampate ili sačuvate u digitalnom formatu na vašem telefonu.

Za sve dodatne informacije i nedoumice, možete nas kontaktirati.