Venčanje na plaži

Medeni mesec u Grčkoj

Sunce, more, plaža je sinonim za ljubav, venčanje i medeni mesec. Ako ste ljubitelj toplih krajeva, romantičnih ostrva, istorije, kulture, fenomenalnih vidikovaca, netaknute prirode, kristalno čistog tirkiznog mora i nestvarno lepih bajkovitih plaža provedite vaš medeni mesec u Grčkoj. Grčka je zemlja boginje lepote Afrodite i boga ljubavi Erosa.

Pronašli ste svoju lepšu polovinu? Čestitamo i želimo vam neizmernu sreću! A sada dozvolite da vam predložimo top 3 destinacije u Grčkoj za vaš medeni mesec iz snova. Koju god da izaberete, nećete pogrešiti. Neka vaš prvi korak ka zajedničkom životu bude kao bajka!

1. Kefalonija

Medeni mesec u Grčkoj

Kefalonija je najveće ostrvo u Jonskom moru koje je zadržalo onaj tradicionalni grčki duh više nego bilo koje mesto u Grčkoj. Netaknuta priroda, pomalo divlje i neistraženo ostrvo i prelepe plaže u izvornom obliku idealan su izbor za medeni mesec na kom se možete osamiti i uživati u prvim danima zajedničkog života. Kefalonija je i ostrvo romantike gde je snimljena čuvena ljubavna priča ekranizovana u filmu ,,Mandolina kapetana Korelija”.

Ukoliko poželite da jedrite, krstarite na raspolaganju su vam prelepe rajske uvale ostrva.  Ima oko 39 plaža. Najlepša plaža ostrva i jedna od najlepših plaža na svetu je čuvena Mirtos plaža, smeštena na severnom delu ostrva sa atrakcijom u vidu omanje pećine na svom obodu.

Na raspolaganju vam je i obilazak brojnih znamenitosti poput Fiskarda-najsevernije luke i čudesnog mesta, pećine Melisani sa jezerom, podzemne pećine Drogorati iz 18 veka, luke Argostoli sa predivnim zalascima sunca, Itake – doma mitološkog heroja Odiseja, venecijanskog zamka i još mnogo toga. Obezbedite dovoljan broj dana za obilazak svih lepota i znamenitosti Kefalonije i provedite medeni mesec kao u bajci!

2. Lefkada

Medeni mesec u Grčkoj

Lefkada je četvrto po veličini ostrvo u Jonskom moru koje mnogi nazivaju najlepšim ostrvom. Moreuz širok oko dva kilometara i pokretni most povezuju ostrvo sa kopnenim delom Grčke. Obala je duga čak 117 km, isprepletena brojnim malim gradovima i selima. Najveće bogatstvo ostrva su njegove božanstvene plaže, jedne od najlepših u celoj Grčkoj, koje garantuju opuštanje i uživanje u rajskim oazama Grčke. U najpoznatije plaže spadaju Porto Katsiki i Egremni, Katizma i još mnoge druge na kojima ćete imati prilike da boravite sa svojim bračnim saputnikom, leškarite na najfinijem pesku dok vam telo zapljuskuje kristalno čisto Jonsko more. Posetite grad Lefkas, prošetajte njegovim romantičnim mediteranskim uličicama,razgledajte zanimljivu arhitekturu, predahnite u najlepšim tavernama Lefkade i isprobajte lokalne specijalitete i pića. Izaberite Lefkadu i sanjarite sa svojim životnim saputnikom u raju!

3. Tasos

Medeni mesec u Grčkoj

Najposećenije ostrvo u Egejskom moru, poznato po gustim borovim šumama i maslinjacima i prelepim plažama idelano je mesto za mlade bračne parove i miran i opuštajući odmor. Tasos je nama najbliže ostrvo u Grčkoj koje će svojom prirodom, povoljnom klimom i lepotom više od 30 plaža ispuniti vaš medeni mesec u potpunosti. Uzmite svoju mladu ili mladoženju za ruku, i svaki dan izaberite različite plaže npr Tripiti, Paradise i mesta Tasosa kao što je glavni romantični glavni grad Limenas, Potos, Limenarija itd, prepustite se sami sebi i volite se. Idite na Tasos i doživite magičan medeni mesec iz snova!

4. Zakintos

Medeni mesec u Grčkoj

Treće po veličini i najjužnije ostrvo u jonskom moru idelno je ostrvo za sve one bračne parove koji vole provod ali i romantiku. Ostrvo voćnjaka, muzike i poezije.

Mesto Laganas ima bezbroj kafića, restorana, diskoteka u kojima možete isprobati najbolja grčka nacionalna pića i  provoditi buran noćni život sa vašim partnerom do ranih jutarnjih časova.

U popodnevnim časovima, možete se odmarati i kupati u skrivenim uvalama Zakintosa,  avanturistički istražiti skuterom ili kolima čudesni Zakintos, uživati u letnjim sportovima na vodi  ili krstariti do obližnjih mesta npr. do jedne od najlepših plaža sveta Navajo sa nasukanim brodom.

Čvrsto zagrlite vašu voljenu osobu i uživajte u  najromantičnijem  zalasku sunca u mestu Keri, jedno od najslikovitijih destinacija sa jezerom na jugu ostrva ili mestu Ekso Hora, živopisno seoce sa neobičnom prirodom i najstarijim stablima maslina a potom otidjite na laganu večeru u jednu od bezbroj simpatičnih grčkih taverni i uz dobro nacionalno grčko vino, lokalne grčke specijalitete i zvuke dobro poznatog Sirtakija nazdravite početku vašeg zajedničkog života. Neka romantika i sreća uvek prati  vaš zajednički život! Živeli!

Aktivan i romantični odmor pun doživljaja i smeha garantuje uvek veseli Zakintos. Povedite vašeg bračnog saputnika, zapevajte i smejte se do ranih jutarnjih časova!